Στη Λαιμητόμο της ενημέρωσης! Επικοινωνήστε μαζί μας στο laimhtomos@gmail.com!!!

LIVE SCORE


powered by Agones.gr - Stoixima
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Σελίδες

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Πέθανες. Τι θα απογίνει η Digital ζωή σου;



Yπάρχει ένας κοινός παρονομαστής για όλους εμάς τους θνητούς, ο θάνατος, που αργά ή γρήγορα είτε από φυσικά αίτια είτε όχι, θα μας χτυπήσει την πόρτα. Το πότε, κανείς δεν το γνωρίζει, γι αυτό και συνήθως όλοι μας συμβουλεύουν να ζούμε τη ζωή σε κάθε της στιγμή, όπως εμείς θέλουμε. Πάμε να δούμε όμως τι συμβαίνει στη digital ζωή που «τρέχει» παράλληλα με τη real life.
Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι είσαι ένας «μέσος» άνθρωπος πάνω στη Γή, τότε υπάρχει πιθανότητα 11% να έχεις λογαριασμό στο Facebook, με τον οποίο μοιράζεσαι κατά μέσο όρο 415 δικά σου στοιχεία κάθε χρόνο, τα οποία συμπεριλαμβάνουν 114 φωτογραφίες. Κατά τη διάρκεια της ζωής σου, ξοδεύεις 23 λεπτά την ημέρα στο Twitter, θα στείλεις συνολικά 15.795 tweets, θα κάνεις check-in στοFoursquare 563 φορές κατά μέσο όρο, ενώ θα ανεβάσεις 196 ώρες βίντεο στο YouTube. Aπό όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στο διαδίκτυο, το 70% χρησιμοποιούν social networks, ένας αριθμός που ολοένα τείνει να αυξάνεται. Αυτή μόλις, ήταν η ευχάριστη παράγραφος.
Η δυσάρεστη παράγραφος που μόλις ξεκίνησε, θα μας πεί ότι όλοι μας κάποια στιγμή θα πεθάνουμε. Στη σφαίρα των social networks αυτό μεταφράζεται σε 3 θανάτους Facebook users κάθε λεπτό, το οποίο σημαίνει ότι 1,78 εκατομμύρια Facebook users πέθαναν μέσα στο 2011. Τι συμβαίνει όμως από εδώ και πέρα; Τι συμβαίνει στα δεδομένα ενός χρήστη όταν αυτός φύγει από τη ζωή; Το Gmail, το Twitter, το Facebook, δίνoυν τα email σου, τις επαφές σου, τα tweets σου, τα μηνύματά σου στον πλησιέστερο συγγενή σου, καθώς όλα τα δεδομένα ανήκουν πλέον στον αντίστοιχο πάροχο αυτών των κοινωνικών δικτύων. Άρχισες να ιδρώνεις από την αγωνία σου εξαιτίας των απόρρητων στοιχείων που διαθέτεις; Μη βιάζεσαι να αγχωθείς, καθώς το χειρότερο σενάριο είναι το επόμενο: τα δίκτυα αυτά, έχοντας όλες τις πληροφορίες για εσένα, μπορεί κάποια στιγμή να «αναστήσουν» εσένα, να δημιουργήσουν έναν digital κλώνο του εαυτού σου, ένα ολόγραμμά σου, που θα αλληλεπιδρά στις επόμενες γενιές.
Πώς θα αισθανόσουν αν ήξερες ότι κάποιος μελλοντικός συγγενής σου θα δεί τον ψηφιακό εαυτό σου μετά από 100 ή 200 χρόνια; Θα τολμούσες να τον κατασκευάσεις από τώρα εάν μπορούσες, ώστε να διαιωνίζεται από γενιά σε γενιά;










twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Αναγνώστες