Στη Λαιμητόμο της ενημέρωσης! Επικοινωνήστε μαζί μας στο laimhtomos@gmail.com!!!

LIVE SCORE


powered by Agones.gr - Stoixima
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Σελίδες

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Τα παρατσούκλια των ομάδων!



 Estudiantes (Αργεντινή) - «Las Pincharattas» (τεμαχιστές ποντικιών).
Το ψευδώνυμο αυτό σχετίζεται με κάποιους φοιτητές ανατομίας, οι οποίοι έκαναν τα πειράματά τους σε μικρά τρωκτικά. 






Chievo (Ιταλία) - «Mussi Volanti»
Αυτό το ψευδώνυμο δόθηκε από τους αντιπάλους. Η Chievo είναι γνωστή και ως «ιπτάμενοι γάιδαροι», καθώς η πιο επιτυχημένη Hellas Verona τη δεκαετία το 80, έλεγε ότι θα πρέπει να πετάξουν οι γάιδαροι για να τους περάσουν.      






 Albacete (Spain) - «El Queso Mecanico» Τοκουρδιστό τυρί.
Το ψευδώνυμο «τυρί» βγήκε γιατί η πόλη Albacete αποτελεί την κύρια παραγωγό του διάσημου τυριού Manchego. Το «κουρδιστό» μπήκε επειδή η ομάδα την δεκαετία του 90 ήθελε λίγη βοήθεια για να σωθεί.         






                                                              
atletico_madrid
Athletico Madrid: Los Colchoneros (Οι στρωματάδες)

Θα ακούσετε πολλές διαφορετικές ιστορίες για το πως απέκτησαν το ψευδώνυμο οι παίκτες της Athletico . Τόσο οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές όσο και οι οπαδοί, αναφέρουν πως το παρατσούκλι έχει προέρθει από τα κόκκινα καλύμματα των στρωμάτων που συνήθιζε να βάζει ο κόσμος στη προπολεμική Ισπανία. Όταν το 1911 υιοθετήθηκε για πρώτη φορά η ερυθρόλευκη φανέλα των παιχτών, το παρατσούκλι έγινε σύνθημα στους δρόμους της Μαδρίτης.





West_Ham_United_FC

West Ham: Hammers – Irons (Σφυριά- Σίδερα)

Όταν μια ομάδα ιδρύεται αποκλειστικά από σιδεράδες και εργάτες ναυπηγείου, τι άλλο όνομα θα μπορούσε να πάρει; Η West Ham διατηρεί τα ψευδώνυμα της από το 1895, δηλαδή το έτος ιδρύσεως της.








Ajax: The Jewish (Εβραίοι)

Σύμφωνα με τις φωνές της εποχής, η πλειοψηφία των οπαδών του Άγιαξ, ήταν Εβραίοι που κρυβόντουσαν από τους Ναζί. Φυσικά το παρατσούκλι, διαδόθηκε από αντίπαλες ομάδες όπως τη Feyenoord και την Eindhoven.





partizan1

Partizan: Grobbari (Νεκροθάφτες)

Οι οπαδοί ονομάστηκαν έτσι λόγω του γηπέδου τους, που χτίστηκε το 1949 στην οδό Τάφου. Μόλις τέσσερα χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.



Valencia_CF

Valencia: Murcielagos (Νυχτερίδες)

Όταν ο βασιλιάς της Αραγονίας Χάιμε ανακατάλαβε την πόλη από τους Μαυριτανούς, μια νυχτερίδα έκατσε πάνω στο λάβαρο του. Δεν ξέρουμε αν είναι μύθος, αλλά η νυχτερίδα έγινε σύμβολο τόσο της πόλης όσο και της ομάδας.




liverpool

Liverpool: The Reds (Οι Κόκκινοι)

Όταν το 1892 οι «επαναστάτες» της Everton αποφάσισαν να ιδρύσουν καινούργιο σύλλογο στο Anfield, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την προσφώνηση τους από τους οπαδούς τους. Ο λόγος; Οι κόκκινες φανέλες τους.



Everton

Everton: Toffees (Ζαχαρωτά)

Όποιος συνεχίζει να πιστεύει πως το παρατσούκλι τους είναι εφοπλιστές, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει. Απέναντι από το Goodison Park, υπήρχε ένα μαγαζί που πουλούσε ζαχαρωτά, το Mother Nobletts. Το πιο διάσημο ζαχαρωτό του; Το Everton Mint!




Villarreal

Villarreal: El Submarino Amarillo (To Κίτρινο Υποβρύχιο)

Το διάσημο τραγούδι των Beatles σε συνδυασμό με τα κίτρινα χρώματα της ομάδας, έδωσαν αυτό το μοναδικό ψευδώνυμο.



newcastle

Newcastle: Magpies (Καρακάξες)

Μπορεί στην Ελλάδα να τους έχουμε βαφτίσει ανθρακωρύχους, αλλά στην Αγγλία τους αποκαλούν Καρακάξες λόγω της μαύρο-ασπρης εμφάνισης τους, που θυμίζει το φωνακλάδικο πουλί.




Boca-Juniors

Boca Juniors: Los Bosteros (Οι κοπρίτες)

Όταν οι Ιταλοί άποικοι έφτασαν στη Λατινική Αμερική, πριν ιδρύσουν την ομάδα τους το 1905, δούλευαν σε βυρσοδεψεία και ως βοθρατζήδες. Το τελευταίο το κράτησε η μισητή αντίπαλος τους River Plate για να τους το πετάει στη μούρη.




River_Plate_logo

River Plate: Los Millionarios – Gallinas (Εκατομμυριούχοι – Κοτόπουλα)

Οι οπαδοί της River Plate ήταν πάντα από τα υψηλά στρώματα, αλλά ο πραγματικός λόγος του ψευδωνύμου, είναι μια μεταγραφή που έκανε η ομάδα το 1930 δίνοντας αστρονομικό ποσό για τα δεδομένα της εποχής. Το «Κοτόπουλα», βγήκε μετά από έναν αγώνα όπου οι αντίπαλοι οπαδοί πέταξαν ένα κοτόπουλο μέσα στο γήπεδο.




Arsenallogo

Arsenal: Gunners (Κανονιέρηδες)

Το πρώτο «σπίτι» της ομάδας, ήταν στη νότια περιοχή του Λονδίνου, με την ονομασία Woolwich Arsenal Armament Factory. Το 90% των παικτών της εποχής, είτε ήταν σιδεράδες οπλουργοί, είτε δούλευαν στο εργοστάσιο όπλων.





juventus-logo

Juventus: La vecchia signora (Η γηραιά κυρία)

Μπορεί στα λατινικά να σημαίνει νεότητα, αλλά στην ουσία δεν είναι τίποτε άλλο από ένα λογοπαίγνιο που θέλει να τονίσει τη βαριά ιστορία της ομάδας, από το έτος ιδρύσεως της το 1897. Είναι επίσης γνωστοί ως «ασπρόμαυροι» και «ζέβρες».




manchester_united_logo

Manchester United: Red Devils (Κόκκινοι Διάβολοι)

Ο Ματ Μπάσμπι ήταν ο άνθρωπος που έκλεψε το ψευδώνυμο από την ομάδα του ράγκμπι Σάλφορντ. Από τότε και με βάση το σήμα της, το ψευδώνυμο ανήκει δικαιωματικά στην ομάδα που έγινε γνωστοί ως «Κόκκινοι Διάβολοι». Το παρατσούκλι μπέμπηδες, υιοθετήθηκε όταν η αφρόκρεμα της ομάδας έπεσε θύμα αεροπορικού δυστυχήματος στο Μοναχό το 1958.




sunderland_logo

Sunderland: The Black Cats (Οι μαύρες γάτες)

Το 1997, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε την επιλογή μόνιμου ψευδωνύμου το Μαύρες Γάτες για την ομάδα. Ο λόγος; Το 1805 οι πολίτες άκουγαν μετά τα μεσάνυχτα περίεργους θορύβους που τους απέδιδαν σε μαύρες γάτες. Έχοντας το σκεπτικό ότι θα φέρουν κακοτυχία στους αντιπάλους, η ομάδα το όρισε επίσημα το ψευδώνυμο της.




aston-villa

Aston Villa: The Villans (λογοπαίγνιο για τους Εγκληματίες ‘‘Villains’’)

Ο περισσότερος κόσμος έχει την τάση να μεταφράζει το Villans ως ‘‘Χωριάτες’’. Το πρώτο ψευδώνυμο της Aston Villa για αδιευκρίνιστους λόγους, ήταν Τα Λιοντάρια, αλλά με τον καιρό, ονομάστηκαν Villans από το Villain. Οι πρώτες αφίσες της ομάδας, δείχνουν ένα καλοντυμένο εγκληματία που παραπέμπει σε άνδρα του 18ου αιώνα, να κρατάει πονηρά μια σημαία της ομάδας, ή να δένει τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο δοκάρι.






Tottenam Hotspur (1882)"Spurs"-"Σπέρς"
Το δεύτερο μέρος του ονόματός της (Hotspur) προέρχεται από έναν ήρωνα του Σαίξπηρ τον υπερόπτη Harry Hotspurs, από το έργο "Ερρίκος ο τέταρτος", και το "spurs" αποτελεί συντόμευση αυτού. Οι οπαδοί της Άρσεναλ αποκαλούν τους φιλάθλους της Τότεναμ "Yids", γιατί προέρχονται από την περιοχή του Λονδίνου, η οποία φημίζεται για την... τσικουνιά της!








real_madrid_logo

Real Madrid: La Reina (Η βασίλισσα)

Η ομάδα-εφιάλτης για τους αντιπάλους της, πήρε το ψευδώνυμο από τον βασιλιά Αλφόνσο ΙΓ’ το1927, όταν ο μονάρχης πήρε υπό την προστασία του μεγάλες ομάδες όπως την Μπετίς και τη Σοδιεδάδ.














twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Αναγνώστες