Στη Λαιμητόμο της ενημέρωσης! Επικοινωνήστε μαζί μας στο laimhtomos@gmail.com!!!

LIVE SCORE


powered by Agones.gr - Stoixima
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Σελίδες

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/10/12

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ!!!LAST DAY OF OCTOBER TODAY...ΧΘΕΣ ΓΙΑ 1 ΜΑΤΣΑΚΙ*/ΓΙΑ 2 ΓΚΟΛΑΚΙΑ@@ ΚΑΙ 1 ΑΝΑΒΟΛΗ...ΠΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ 7 OVER 2,5 GOALS ΑΠΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΓΙΟ:



01:00  ΑΜΕΡΙΚΑ ΜΙΝΕΙΡΟ-ΑΣΑ
20:00  ΧΕΛΣΙΝΓΚΜΠΟΡΓΚ-ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ 
20:05  ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ-ΣΥΡΙΑΝΣΚΑ
21:30  ΖΟΥΛΤΕ ΒΑΡΕΓΚΕΜ-ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ
          ΛΕΟΥΒΕΝ-ΜΑΛΙΝ
          ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ-ΓΚΕΡΜΙΝΑΛ
 
 
 
ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΤΕ!!!ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΠΑΡΟΛΙ ΣΑΣ!!!ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ!!!{FANARAS Ο OVERAKIAS}!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα δούμε φέτος στους «Βασιλιάδες»






Πού είχαμε μείνει; Ότι οι  … φλεγόμενοι από έρωτα Χριστίνα και Μάρκος αποφασίζουν να πέσουν στο κρεβάτι του πάθους, μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους, τις εκπλήξεις και τις αναποδιές που… σκάνε συχνά- πυκνά και δεν τους αφήνουν να προχωρήσουν στο μοιραίο. «Χτυπάνε», λοιπόν. Β.Π. –δες Βόρεια Προάστια -,όπου ξέρει ο Μάρκος ένα καλό ξενοδοχείο , στο οποίο υπάρχει εχεμύθεια , για να φάνε και νέο «χαστούκι» στη διαδρομή. Εκεί, σε μια ερημική τοποθεσία, κλέφτες θα τουςκατεβάσουν από το αυτοκίνητο – δες «Δικέφαλο» – με την απειλή όπλου καιθα τους ‘’γδύσουν’’ κανονικότατα. Σύμφωνα με το περιοδικό , TV ΖΑΠΙΝΓΚ και τον Βασίλη Μπουζιώτη, θα τους πάρουν ρούχα,  κοσμήματα αλλά και το ίδιο το αυτοκίνητο και αμέσως μετά θα πάνε να κάνουν καταγγελία στην αστυνομία για την κλοπή. Τα νεύρα τους θα χτυπήσουν κόκκινο και όλη η οικογένεια Βασιλιά θα… θρηνεί για την απώλεια του «Δικέφαλου» , χωρίς ναξέρουν με τι τρόπο κλάπηκε , ενώ η αποκάλυψη της αλήθειας θα κάνει τη Γιούλη τούρμπο.



http://tvnea.blogspot.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ποιο είναι το κορίτσι που βλέπουμε πριν αρχίσει η ταινία?


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ βλέποντας το συγκεκριμένο λογότυπο της αμερικάνικης εταιρίας παραγωγής Columbia ποια είναι η κοπέλα που κρατά στα χέρια έναν πυρσό αναμμένο και φορά ένα μακρύ φόρεμα σε αρχαίο ελληνικό στιλ;


Έχει λοιπόν την 
ιστορία της. Δεν είναι μοντέλο αλλά ούτε και ηθοποιός. Θα μπορούσε να ήταν μια κοπέλα από εσάς.

Το 1999 η εταιρία αναζήτησε το πρόσωπο που θα ποζάρει, ώστε να ταυτιστεί με το σύμβολο της. Έτσι, ανέθεσαν στον ζωγράφο Μάικλ Ντίας να βρει μια κοπέλα "καθημερινή", που να έχει φρέσκο πρόσωπο αλλά και να είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό.
 

Εκείνος 
αμέσως έβαλε αγγελία, στην οποία απάντησαν χιλιάδες κορίτσια από όλη την Αμερική. Τελικά κατέληξε σε μια νοικοκυρά  από την Λουιζιάνα, την Τζένη Ζόζεφ.

Εκείνη αμέσως έπαιξε τον ρόλο του μοντέλου και πόζαρε. Στη συνέχεια ο ζωγράφος δημιούργησε το λογότυπο της εταιρίας που βλέπουμε συνήθως λίγα λεπτά πριν ξεκινήσουν οι ταινίες της συγκεκριμένης εταιρίας παραγωγής!
 



ΠΗΓΗ:To-Gamato.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΡΙΤΗ 30/10/12

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ!!!ΧΘΕΣ ΓΙΑ 1 ΜΑΤΣΑΚΙ*/ΓΙΑ 1 ΓΚΟΛΑΚΙ@ΠΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ 4 OVER 2,5 GOALS ΑΠΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ/ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ:



01:10  ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ-ΤΙΓΚΡΕ
21:00  ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-ΓΑΝΔΗ 
21:45  ΓΙΟΥΒΕ ΣΤΑΜΠΙΑ-ΡΕΤΖΙΝΑ
          ΚΡΟΤΟΝΕ-ΒΕΡΟΝΑ
         
 
 
 
 
ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΤΕ!!!ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΠΑΡΟΛΙ ΣΑΣ!!!ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ!!!{FANARAS Ο OVERAKIAS}!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/10/12

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ!!!ΧΘΕΣ ΓΙΑ 11 ΜΑΤΣΑΚΙΑ***********/ΓΙΑ 20 ΓΚΟΛΑΚΙΑ@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ...ΠΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ 7 OVER 2,5 GOALS ΑΠΟ ΜΕΞΙΚΟ/ΕΛΛΑΔΑ/ΝΟΡΒΗΓΙΑ/ΤΟΥΡΚΙΑ/ΟΛΛΑΝΔΙΑ/ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ:




01:00  ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ-ΑΤΛΑΣ
17:15  ΟΦΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 
20:00  ΜΠΡΑΝ-ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ
          ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ
21:00  ΑΛΜΙΡΕ ΣΙΤΙ-ΦΕΕΝΤΑΜ
21:30  ΛΑΝΣ-ΚΛΕΡΜΟΝ
22:30  ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ-ΣΟΣΙΕΔΑΔ
         
 
 
ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΤΕ!!!ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΠΑΡΟΛΙ ΣΑΣ!!!ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΟΥΠΟΝΙ!!!{FANARAS Ο OVERAKIAS}!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/10/12

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ!!!ΧΘΕΣ ΓΙΑ 30 ΜΑΤΣΑΚΙΑ******************************/ΓΙΑ 53 ΓΚΟΛΑΚΙΑ@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ΠΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ 31 OVER 2,5 GOALS ΑΠΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ/ΙΣΠΑΝΙΑ/ΟΛΛΑΝΔΙΑ/ΓΕΡΜΑΝΙΑ/ΕΛΒΕΤΙΑ/ΒΕΛΓΙΟ/ΙΤΑΛΙΑ/ΤΟΥΡΚΙΑ/ΑΓΓΛΙΑ/ΑΥΣΤΡΙΑ/ΕΛΒΕΤΙΑ/ΔΑΝΙΑ/ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ:




00:15  ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ-ΟΛ ΜΠΟΙΣ
13:00  ΣΑΡΑΓΟΣΑ-ΣΕΒΙΛΛΗ 
13:30  ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ-ΑΓΙΑΞ
14:30  ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ
          ΣΑΝ ΠΑΟΥΛΙ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΔΡΕΣΔΗΣ
14:45  ΣΕΝ ΓΚΑΛΕΝ-ΤΟΥΝ
          ΣΕΡΒΕΤ-ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ
15:30  ΚΟΡΤΡΑΙΚ-ΓΚΕΝΚ
          ΒΑΑΛΒΑΙΚ-ΤΒΕΝΤΕ
          ΤΣΒΟΛΕ-ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ
          ΧΕΡΑΚΛΕΣ-ΧΕΡΕΝΦΕΝ
16:00  ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΙΝΤΕΡ
          ΤΟΡΙΝΟ-ΠΑΡΜΑ
          ΚΑΡΝΤ.ΚΑΡΑΜΠΟΚ-ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ
16:30  ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ-ΑΙΝΤΡΑΧΤ.ΦΡΑΝΚΦ.
17:00  ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ
          ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ-ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
          ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ-ΛΟΥΚΕΡΝΗ
          ΖΥΡΙΧΗ-ΒΑΣΙΛΕΙΑ
          ΛΕΒΑΝΤΕ-ΓΡΑΝΑΔΑ
17:30  ΦΙΤΕΣΕ-ΑΛΚΜΑΑΡ
18:00  ΟΝΤΕΝΣΕ-ΑΑΡΧΟΥΣ
18:30  ΑΝΝΟΒΕΡΟ-ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ
          ΜΠΑΓΕΡΝ-ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
19:00  ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ-ΛΟΚΕΡΕΝ
          ΑΛΚΟΡΚΟΝ-ΜΟΥΡΘΙΑ
          ΠΟΝΦΕΡΑΝΤΙΝΑ-ΧΕΡΚΟΥΛΕΣ
          ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ-ΤΡΟΜΣΟ
21:45  ΡΟΜΑ-ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ
22:15  ΕΣΤΟΡΙΛ-ΠΟΡΤΟ
22:30  ΜΑΓΙΟΡΚΑ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
         
 
 
ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΤΕ!!!ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΠΑΡΟΛΙ ΣΑΣ!!!ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ!!!{FANARAS Ο OVERAKIAS}!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑΜΕΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 28/10/2012



ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗΝ F1 IN INDIA IN 28/10 ΜΕ 1/1 & SEBASTIAN VETTEL!!!














Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑΜΕΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 28/10/2012





ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MOTO 3/MOTO 2 & MOTO GP ΣΤΟ GP IN AUSTRALIA IN 28/10 ΜΕ 3/3!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η ιστορία της αλλαγής ώρας









Tην Κυριακή 28 Οκτωβρίου αλλάζει η ώρα. Στις 4 τα ξημερώματα θα πρέπει να τοποθετήσουμε τους δείκτες του ρολογιού μία ώρα πίσω. Γιατί; Η εύκολη απάντηση είναι «γιατί… έτσι». Έτσι το βρήκαμε, έτσι το μάθαμε, αυτό κάνουμε. Η ιστορία, όμως, της καθιέρωσης της διεθνούς ώρας, αλλά και των… αλλαγών σε χειμερινή και θερινή είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα, περιέχει ιστορικά πρόσωπα, συμφέροντα υπερδυνάμεων, ανταγωνισμούς κρατών και…. εκκεντρικότητες ηγετών!



Η παγκόσμια ώρα, βέβαια, έχει σχέση με την θέση του ήλιου ανάλογα με το σημείο που βρισκόμαστε και τον παρατηρούμε. Όταν ο ήλιος βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του ορίζοντα και δεν δημιουργεί σκιά, τότε είναι μεσημέρι. Επειδή, βέβαια, ο ήλιος δεν μένει ποτέ ακίνητος, το κάθε σημείο έχει, ουσιαστικά, το δικό του μεσημέρι, άρα και τη δική του σταθερά στη μέτρηση της ώρας. Αν π.χ. στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι είναι στις 12 ακριβώς, στο κέντρο της Λιβαδειάς το απόλυτο μεσημέρι θα έλθει δέκα λεπτά αργότερα!


Επί αιώνες, βέβαια, οι άνθρωποι δεν ασχολούνταν μ’ αυτές τις λεπτομέρειες. Η ανατολή και η δύση του ηλίου καθόριζαν τις ώρες δουλειάς σε χωράφια και εργοστάσια. Το πρόβλημα άρχισε να δημιουργείται με την ανάπτυξη ταχέων μέσων μεταφοράς, τα οποία συνέδεσαν μεταξύ τους τις διάφορες πόλεις, ακόμα και μέσα στην ίδια χώρα. Πρώτη η Βρετανία αισθάνθηκε την ανάγκη για ενιαίο υπολογισμό της ώρας κι αυτό εξαιτίας των… δρομολογίων των τρένων, αφού δεν μπορούσε να υπολογιστεί με ακρίβεια ποια ακριβώς ώρα θα έφτανε το τρένο στους διάφορους σταθμούς! Στις 22 Σεπτεμβρίου 1847 αποφασίστηκε να ισχύει κοινή ώρα για όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Αρκετά αργότερα, το 1880, ήώρα Γκρίνουιτς (δηλαδή το σημείο απ’ όπου ο ήλιος δείχνει μεσημέρι στο αστεροσκοπείο του Γκρίνουιτς) ορίστηκε με νόμο ως η κύρια ώρα της Βρετανίας.


Η Βρετανική Αυτοκρατορία, που έλεγχε τότε μέσω των αποικιών της σχεδόν το 1/3 του πλανήτη, έδωσε το παράδειγμα και σε άλλους. Μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα σ’ ένα διεθνές συνέδριο (και παρά την μανιώδη αντίδραση των… Γάλλων, που ήθελαν τη δική τους ώρα) αποφασίστηκε η ώρα Γκρίνουιτς να λειτουργήσει ως… σταθερά για ολόκληρη τη γη. Ο πλανήτης, λοιπόν, χωρίστηκε σε 24 νοητές ζώνες και η χώρα που βρισκόταν μέσα σε κάθε ζώνη υιοθετούσε τη δική της ώρα, με βάση την ώρα Γκρίνουιτς. Έτσι, λοιπόν, και η Ελλάδα που βρίσκεται δύο ζώνες ανατολικά από τη Βρετανία βρίσκεται δύο ώρες «μπροστά» της, όπως το λέμε στην καθομιλουμένη.


Η διεθνής ώρα ρύθμισε πολλά προβλήματα κυρίως στις διεθνείς μεταφορές. Φανταστείτε τη σύγχυση αν κάθε πόλη διατηρούσε τη δική της ώρα… Προέκυψε, όμως, και η ανάγκη για μία «ρύθμιση» ανάλογα με τις εποχές, τη λεγόμενη θερινή και χειμερινή ώρα. Αυτή βασίζεται στην καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας, άρα και την… οικονομία των κρατών και των επιχειρήσεων σε ενέργεια που θα σπαταλούσαν για το φωτισμό! Η θερινή και η χειμερινή ώρα είναι καθαρά πρακτικό θέμα και όχι αστρονομικό, γι’ αυτό και η ευθύνη για τον καθορισμό της ώρας ανήκει στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και όχι στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Μελέτες έχουν δείξει ότι κατά τη διάρκεια της θερινής ώρας εξοικονομούμε περισσότερες από 210 ώρες ενέργειας.





Ο πρώτος που μίλησε για την ανάγκη ρύθμισης της ώρας ανάλογα με τον ήλιο ήταν ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, ήδη από τα τέλη του 18ου αιώνα. Αρκετοί επιστήμονες τάχθηκαν υπέρ, αλλά τα κράτη δεν ακολούθησαν και ουσιαστικά «σύρθηκαν» προς τα εκεί όταν αντιμετώπισαν μεγάλες ενεργειακές ανάγκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη χώρα που εφάρμοσε την θερινή ώρα ήταν η Γερμανία το 1916, δηλαδή κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν χρειαζόταν και το τελευταίο της βαρέλι πετρέλαιο για τα οχήματά της. Αμέσως την ακολούθησε η Βρετανία, οι ΗΠΑ άργησαν λίγο (1918), αλλά αφού μπήκαν στο παιχνίδι οι μεγάλοι, οι μικροί ακολούθησαν…


Παρά τους διεθνείς κανόνες η χρήση της ώρας είναι πολύ ελαστική και το κάθε κράτος έχει μια σχετική ελευθερία να ορίζει την ώρα που ισχύει στα σύνορά του (ή στις ζώνες του, αν πρόκειται για μεγάλη σε έκταση χώρα που εκτείνεται σε διαφορετικές ζώνες). Πολλές χώρες, κυρίως στην Ασία, αποφάσισαν να ρυθμίσουν τα ρολόγια τους ακόμα πιο ειδικά, σε… μισάωρα. Για παράδειγμα η Ινδία έχει 5,5 ώρες διαφορά με το Γκρίνουιτς, αν και τυπικά εκτείνεται ανάμεσα στις ζώνες 5 και 6. Ακόμα πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Νεπάλ, το οποίο έχει ρυθμίσει τα ρολόγια του… ένα τέταρτο της ώρας νωρίτερα από την Ινδία!


Η τελευταία αλλαγή σ’ αυτό το καθεστώς έγινε το 2007 με τη Βενεζουέλα του εκκεντρικού Ούγκο Τσάβες. Ο οποίος ένα ωραίο πρωί αποφάσισε να ρυθμίσει τα ρολόγια της χώρας μισή ώρα πίσω από την «κανονική». Ο ίδιος επέμεινε ότι το έκανε για να βελτιώσει τις εργασιακές επιδόσεις των συμπατριωτών του, που θα ξυπνούν νωρίτερα και θα αποδίδουν καλύτερα, όμως ο διεθνής τύπος τον κατηγόρησε ότι απλά ήθελε να μην έχει τίποτα κοινό με τις ΗΠΑ…


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πιο πρωτότυπες και παράξενες κουκέτες!! (pics)

Είναι οι πιο αλλόκοτες αλλά και cool κουκέτες που κυκλοφορούν!!Θα σας εντυπωσιάσουν!!



 
 
 








Διαβάστε Περισσότερα »

10 τροφές που μοιάζουν με όργανα του σώματος!

Τελικά υπάρχει μια πιο στενή «σχέση» και μια μεγάλη ομοιότητα ανάμεσα στις υγιεινές τροφές και στα όργανα του σώματός μας. Για παράδειγμα τα καρύδια, που ωφελούν τον εγκέφαλο, μοιάζουν πραγματικά με αυτόν. Σύμπτωση; Ίσως. Αν και οι παρακάτω υγιεινές τροφές είναι ευεργετικές για ολόκληρο το σώμα, ο κατάλογος που ακολουθεί είναι μια διασκεδαστική υπενθύμιση του τι πρέπει να τρώμε για να ωφελούμε συγκεκριμένες περιοχές.
1. Καρύδι-εγκέφαλος
perierga.gr - 10 τροφές που μοιάζουν με όργανα του σώματος!
Οι πτυχώσεις και οι γραμμές ενός καρυδιού μοιάζουν πολύ με αυτές του ανθρώπινου εγκεφάλου. Το σχήμα του καρυδιού, επίσης, θυμίζει τον εγκέφαλο και μοιάζει να έχει αριστερό και δεξί ημισφαίριο. Και έτσι δεν αποτελεί έκπληξη ότι το καρύδι λέγεται και «τροφή του εγκεφάλου», καθώς περιέχει μεγάλες ποσότητες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν την υποστήριξη της λειτουργίας του εγκεφάλου.
2. Μύδια-όρχεις
Οι έρευνες έχουν αποκαλύψει στοιχεία ότι τα μύδια, τα οποία έχουν μια ομοιότητα με τους όρχεις, είναι πραγματικά ωφέλιμα για τα αρσενικά γεννητικά όργανα. Έρευνα από την Ολλανδία προτείνει για τους άνδρες να ενισχύουν τη διατροφή τους με φολικό οξύ και ψευδάργυρο -και τα δύο υπάρχουν στα μύδια- καθώς αυτά τα συστατικά μπορεί να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματος.
3. Καρότο-μάτι
perierga.gr - 10 τροφές που μοιάζουν με όργανα του σώματος!
Αν κόψετε ένα καρότο σε στρογγυλές φέτες, θα δείτε την ομοιότητά του με το μάτι και ακόμη θα παρατηρήσετε τις ακτινωτές γραμμές που μιμούνται την κόρη και την ίριδα. Όσα σας έλεγαν οι γιαγιάδες σας είναι τελικά αλήθεια: τα καρότα κάνουν καλό στα μάτια. Είναι γεμάτα βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, όπως το β-καροτένιο, που μειώνουν την πιθανότητα εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, της κύριας αιτίας απώλειας της όρασης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
4. Γκρέιπφρουτ-μαστός
Η ομοιότητα ανάμεσα σε αυτό το στρογγυλό εσπεριδοειδές και το γυναικείο στήθος μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από σύμπτωση. Το γκρέιπφρουτ περιέχει ουσίες που ονομάζονται λιμονοειδή και έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη του καρκίνου σε ανθρώπινα κύτταρα του μαστού.
5. Σέλινο-οστά
perierga.gr - 10 τροφές που μοιάζουν με όργανα του σώματος!
Οι λεπτοί μίσχοι του σέλινου μοιάζουν αρκετά με τα οστά και μάλιστα τα ωφελούν πολύ. Το σέλινο είναι μια πλούσια πηγή πυριτίου, το οποίο αποτελεί μέρος της μοριακής δομής που δίνει στα οστά δύναμη. Μια άλλη σύμπτωση είναι ότι τα οστά περιέχουν κατά 23% νάτριο, όπως και το σέλινο!
6. Κόκκινο κρασί-αίμα
Το κόκκινο κρασί, που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής ρεσβερατρόλης, μοιάζει με το αίμα. Πίνοντάς το, προστατεύουμε επίσης το αίμα από την LDL χοληστερόλη, η οποία μπορεί να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις. Υπάρχει επίσης μια ένωση στο κόκκινο κρασί που αραιώνει το αίμα και έτσι μειώνονται οι θρόμβοι, που συνδέονται με τα εγκεφαλικά επεισόδια και την καρδιακή νόσο.
7. Ντομάτα-καρδιά
perierga.gr - 10 τροφές που μοιάζουν με όργανα του σώματος!
Αν ανοίξετε στα δύο μια ντομάτα θα παρατηρήσετε ότι αυτό το κόκκινο λαχανικό έχει πολλά σημεία που το κάνουν να μοιάζει με την καρδιά. Μελέτες έχουν δείξει ότι εξαιτίας του λυκοπένιου στις ντομάτες, αυτό το λαχανικό επιτυγχάνει μείωση του κινδύνου για καρδιακή νόσο σε άνδρες και γυναίκες που τις συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους. Αν προσθέσετε και λίγο ελαιόλαδο στην ντομάτα, θα βοηθήσετε στην απορρόφηση του λυκοπενίου από τον οργανισμό σας, σχεδόν κατά το δεκαπλάσιο.
8. Τζίντζερ-στομάχι
Αν έχετε πιει τζίντζερ έιλ, όταν έχετε στομαχόπονο, γνωρίζετε πόσο καλό κάνει. Ίσως αυτό εξηγεί και ότι το τζίντζερ, αλλιώς πιπερόριζα, μοιάζει κάπως με το πεπτικό μας όργανο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τζιντζερόλη, το συστατικό που ευθύνεται για την πικάντικη γεύση και το άρωμα του τζίντζερ, είναι ένα φυτοχημικό που έχει την ικανότητα να εμποδίζει τη ναυτία και τον έμετο.
9. Αβοκάντο-μήτρα
perierga.gr - 10 τροφές που μοιάζουν με όργανα του σώματος!
Το σχήμα-λάμπα του αβοκάντο μοιάζει με τη γυναικεία μήτρα και επίσης αυτό το φρούτο υποστηρίζει την αναπαραγωγική υγεία. Τα αβοκάντο είναι μια καλή πηγή φολικού οξέος, που έχει βρεθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο για δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας, μια προκαρκινική κατάσταση.
10. Γλυκοπατάτες-πάγκρεας
Το μακρόστενο σχήμα της γλυκοπατάτας, μοιάζει αρκετά με αυτό του παγκρέατος και, επίσης, αυτό το φυτό προωθεί την υγιή λειτουργία του συγκεκριμένου οργάνου. Οι γλυκοπατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βήτα-καροτένιο, το οποίο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει όλους τους ιστούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένου και του παγκρέατος, από ζημία που σχετίζεται με τον καρκίνο ή τη γήρανση.



πηγή: clickatlife.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως και απο πού προήλθε η ιαχή «Αέρα»!






Λίγες λέξεις της Νεοελληνικής γλώσσας κρύβουν τη μαγεία της ιαχής αέρα! Μεγάλωσαν και μεγαλώνουν ελληνόπουλα που συγκινήθηκαν, δάκρυσαν, θαύμαζαν τον ηρωισμό των παλικαριών στα ελληνοαλβανικά σύνορα, το 1940. Ο παλμός αυτής της συγκίνησης δονούσε στην ιαχή αέρα και σε ό,τι αυτή αντιπροσώπευε στη μεταπολεμική Ελλάδα. Καμία λέξη δε συγκέντρωσε την ορμή και το δυναμισμό της νιότης, όσο η ιαχή αέρας.

Ελάχιστοι, όμως, γνωρίζουν ότι πρωτοακούστηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης 30 χρόνια πρίν από το έπος του ΄40. Συγκεκριμένα, πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 1908 από το 2ο τάγμα της Κρητικής πολιτοφυλακής του πρώτου τακτικού στρατού της Κρήτης, που τελούσε υπό την προστασία του ευρωπαϊκού στρατού. Χρησιμοποιήθηκε σε εκπαιδευτική πορεία, από κάποιον στρατιώτη, κατά τη διάρκεια ανεμοστρόβιλου και το επανέλαβαν, χάριν ευθυμίας, οι υπόλοιποι. Από τότε, το επαναλάμβαναν συχνά, κάθε φορά που διαλυόταν ή συντασσόταν το Τάγμα (αρχικά, ήταν, δηλαδή, μία ζητωκραυγή, ένα “πείραγμα”, και όχι πολεμική ιαχή). Στη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων (1912, 1913, Ήπειρο και Μακεδονία) η ιαχή διαδόθηκε από τους Κρήτες σε ολόκληρο το ελληνικό στράτευμα.

Στην αρχή, όμως, η καινοτομία αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία, γιατί ο τακτικός στρατός χρησιμοποιούσε τις αρχαίες ιαχές: αλαλά ή αλαλαί ή ελελεύ ή το εξευρωπαϊσμένο : χιπ, χιπ, ουρρά (hip, hip, hurrah), άλλωστε οι περισσότεροι αξιωματικοί του στρατού μας είχαν εκπαιδευτεί στα στρατόπεδα της Γερμανίας, Γαλλίας, Αγγλίας.

Η αρχαία ιαχή αλαλά προήλθε από τη μυθική κόρη του Πολέμου, την Αλαλά (Πίνδαρος, απ. 225: Κλυθ΄ Αλαλά Πολέμου θυγατέρα). Απ εδώ προήλθαν οι λέξεις αλαλαγή, αλάλαγμα (Κ.Παλαμάς, Ασαλ. Ζωή: της νίκης σου το αλάλαγμα…) και το ρ. αλαλάζω (Ψαλμ.99, αλαλάξατε τω Κυρίω…, ή Κ.Δ. Κορινθ. 1,13,1 : …γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον).

Η πολεμική ιαχή «αέρα» επισημοποιήθηκε κατά τον ελληνοιταλικό πόλεμο και γι΄ αυτό συνέβαλαν, άθελα τους, οι Ιταλοί. Ο Ιταλικός φασιστικός στρατός χρησιμοποιούσε την ιαχή : «eja (προφ. : εγιά), eja, eja, alala». Ήταν μία ιαχή που είχε καθιερώσει ο ποιητής Gabriele d Annunzio (1863 – 1938) στη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου (Αύγουστος του 1917). Ο ίδιος, ο ποιητής, αναφέρει ότι την επέβαλε στους αεροπόρους του (ήταν διοικητής αεροπορικού σμήνους) λέγοντας: «είναι καιρός να καταργήσουμε αυτό τον βαρβαρικό ήχο (εννοούσε το: Hip! Hip! Hip! hurrah) και στη θέση του θα βάλουμε το alala με το οποίο ο Αχιλλέας παρακινούσε τα άλογα του και το Λατινικό επιφώνημα eja».

Εικοσιτρία χρόνια αργότερα οι Ιταλοί εισβολείς θα χρησιμοποιήσουν στα βουνά της Πίνδου την ιαχή eja! eja! alala (ειρωνεία: να ήξεραν, άραγε, οι αγράμματοι Ιταλοί στρατιώτες ότι χρησιμοποιούσαν μία αρχαία ελληνική ιαχή για να σκοτώσουν τους σύγχρονους Ελληνες). Πάντως, η ηχητική ομοιότητα με την επανάληψη των φωνηέντων -α- και –ε- (στη λ.eja: προφ. εγιά) έφερε στο μυαλό των Ελλήνων την Κρητική ζητωκραυγή αέρα και ανταπέδωσαν καθιερώνοντας την λ. αέρα, ως την πιο ηρωική ολόκληρης της ελληνικής ιστορίας. Η ιαχή αέρα έχει τον ίδιο αριθμό συλλαβών με το αλαλά (δεν αλλάζει ο ρυθμός) και περιλάμβανει το –α- και το –ε-, που προφέρονται εύκολα, όταν τρέχουν οι στρατιώτες (περιλαμβάνονται, αλλωστε, και στο αλαλά και στο ελελευ, αλλά και στο eja)

Ας δούμε, όμως, και τη μη ηρωική πλευρά της ιαχής

- Φαντάζομαι το δρόμο του γυρισμού: τα ηρωικά παλληκάρια να επιστρέφουν έχοντας παραδώσει τα όπλα σε αυτούς που μέχρι χθες νικούσαν, να περπατούν με το κεφάλι κατεβασμένο στην άκρη του δρόμου και να τους κοροϊδεύουν οι θρασύδειλοι Ιταλοί επαναλαμβάνοντας ειρωνικά την ιαχή αέρα (πραγματικό περιστατικό).

- Οι Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών (τα αλεξίποινα Τάγματα Ασφαλείας) χρησιμοποιούσαν την ιαχή αέρα, όταν έκαναν έφοδο για να συλλάβουν Έλληνες πατριώτες και να τους παραδώσουν στους Γερμανούς κατακτητές.

- Στο Γράμμο και ο τακτικός και ο δημοκρατικός στρατός φωναζαν «Αέρα», όταν εξαπέλυαν επίθεση κατά των αδελφών. Αέρα σε ποιόν, βρε παλληκάρια; Ποιος είναι ο εχθρός; Γιατί να φύγει; Που να πάει;

Μέσα σε λίγα χρόνια φτήνυναν οι άνθρωποι και οι λέξεις...

Πάντως, προτιμώ να κρατήσω τη συγκίνηση που μου έδινε στα πρώτα μαθητικά χρόνια η ιαχή αέρα και να μη σκέφτομαι την ξεδιάντροπη χρήση της στην Κατοχή και τον Εμφύλιο. Είναι πληγή από φρικτό μαχαίρι (Καβάφης) να θυμάμαι τη χαρά και τη ντροπή συνάμα.


(*) Το κείμενο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Discovery and science, εκδοσεις ΔΟΛ, Οκτώβριος 2006

enstikto-gr
Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/10/12

ALPHA & OTE SPORT 3 11:30!!!


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ GP ΤΟΥ NEW DELHI IN INDIA!!!ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟ ΠΣΚ{02-04/11}ΣΤΟ GP ΤΗΣ YAS MARINA IN ABU DHABI!!!


GRAND PRIX INDIA:ΠΡΟΤΑΣΗ:
F1 SEBASTIAN VETTEL 1os{1.50}
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/10/2012

OTE SPORT 2 LIVE:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ.0/3 ΣΤΟ GP IN MALAYSIA...ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ 04:00 MOTO 3/05:20 MOTO 2 & 07:00 MOTO GP{IN PHILLIP ISLAND-IN AUSTRALIA!!!}ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟ ΠΣΚ{09-11/11}{IN VALENCIA-IN SPAIN-IN THE LAST CIRCUIT!!!}:


GRAND PRIX AUSTRALIA:ΠΡΟΤΑΣΗ:MOTO 3=SANDRO CORTESE{1,50}MOTO 2=POL ESPARGARO{2,60}& MOTO GP=CASEY STONER{1,70}
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι καλύτερες διαφημίσεις προφυλακτικών της τελευταία δεκαετίας!(φωτο+βίντεο)



Για όλες τις περιπτώσεις
1.

Η καλύτερη διαφήμιση για επιβραδυντικό προφυλακτικό

Τα σπερματοζωάρια έχουν κυριολεκτικά κατασκηνώσει στους όρχεις. Διαφημιστικό πρακτορείο Age Comunicações, São Paulo. 2010Magnify ImageΗ ινδική εταιρεία προφυλακτικών μεγέθους ΧL, Adam, επέλεξε αυτή τη διαφήμιση για να προωθήσει τα προιόν της. Ο άντρας με τα πλούσια προσόντα κάθεται στην άλλη άκρη της πισίνας και ικανοποιεί τη γυναίκα που βρίσκεται απέναντί του. Αστεία λεπτομέρεια είναι ο βάτραχος, έξω από την πισίνα, ο οποίος χρειάζεται τη βοήθεια μεγεθυντικού φακού για να βρει το μόριό του. 2010Magnify ImageΤου 2009. H φρικτή τοποθέτηση των προϊόντων στο διαφημιστικό φυλλάδιο λειτουργεί ευεργετικά για την προώθηση των προφυλακτικών της μάρκας Cupid Διαφημιστικό Πρακτορείο: Publicis.Magnify ImageΤου 2010. Η ευτυχία βρίσκεται στα παιδιά των άλλων. Αυτό είναι το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει η έξυπνη διαφήμιση της μάρκας Tulipan.Magnify Image

Από το 2007. Ακόμα και στις βροχερές μέρες τα ζευγάρια, ομοφυλόφιλα ή ετερόφυλα, μπορούν να είναι σίγουρα για την προστασία τους, μα φυσικά με τα προφυλακτικά Jontex.


2. Η πιο τρελή διαφήμιση για προφυλακτικό XL
3. Η πιο πρακτική διαφήμιση προφυλακτικού
4.
5.
6. Το καλύτερο διαφημιστικό σποτάκι για μάρκα προφυλακτικών


Λαγουδάκια φτιαγμένα από προφυλακτικά διασκεδάζουν την κάθε στιγμή. 2008.
7. Η καλύτερη διαφήμιση προφυλακτικού
Πρόκειται για διαφήμιση του λεπτότερου προφυλακτικού στον κόσμο. Δύο εραστές τρέχουν να συναντηθούν μεταξύ τους, η απόσταση μεταξύ τους καταγράφεται σε χιλιοστά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχαία πόλη κάτω από το Τρίγωνο των Βερμούδων








Στο βυθό του ωκεανού στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων μια ομάδα Καναδών
επιστημόνων εντόπισε πρόσφατα μια χαμένη πόλη.

Κοντά στις ακτές της Κούβας, ένα υποβρύχιο ρομπότ
κατέγραψε ερείπια κτιρίων, τέσσερις γιγάντιες πυραμίδες και κάτι που
μοιάζει με άγαλμα Σφίγγας.



Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα βυθισμένα κτίσματα ανήκουν στην προκλασική
περίοδο της ιστορίας της Καραϊβικής και της Κεντρικής Αμερικής και η
αρχαία πόλη θα μπορούσε να κατοικείται από εκπροσώπους πολιτισμού,
παρόμοιου με τους κατοίκους της Τεοτιουακάν (εγκαταλελειμμένη πόλη, που
βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ. από την Πόλη του Μεξικού και έχει ηλικία
περίπου 2000 ετών).














Η πόλη βρίσκεται 183 μέτρα κάτω από τον ωκεανό και η ομάδα των ερευνητών
με επικεφαλής τους Weinzweig και Zalitzki είναι πεπεισμένοι ότι είναι η
Ατλαντίδα – η χαμένη πόλη για πάνω από 10.000 χρόνια.












Τον περασμένο Ιούλιο, αμερικανοί και Γάλλοι εξερευνητές έκαναν στο βυθό
της θάλασσας της Καραϊβικής μια άλλη μνημειώδη ανακάλυψη: μία μερικώς
διαφανή, κρυστάλλινη πυραμίδα , πιθανότατα μεγαλύτερη από την πυραμίδα
του Χέοπα, στο Κάιρο. Μέχρι τώρα όμως , δεν έχει εξακριβωθεί η ηλικία
και η «καταγωγή» του μυστηριώδους αυτού κτίσματος .

http://topeiraxtiri.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα Υόρκη-Τόκιο μέσα σε ενενήντα λεπτά!


Εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια υπόσχεται να ταξιδεύει
τους επιβάτες από τη Νέα Υόρκη έως το Τόκιο μέσα σε μιάμιση ώρα. Η XCOR Aerospace υποστηρίζει πως το αεροσκάφος «Lynx» κινείται με ταχύτητα που ξεπερνά τα 4000 χιλιόμετρα την ώρα και θα αποτελέσει το αεροσκάφος για τις ταχύτερες επιβατικές πτήσεις μετά την εποχή του Concorde.
Οι εργασίες συνεχίζονται στο πρωτότυπο τζετ αλλά δόθηκαν στη δημοσιότητα εικόνες από τμήματα του σκάφους, συμπεριλαμβανομένης της δοκιμής της υπερηχητικής μηχανής του.
Όταν ολοκληρωθεί και δοκιμαστεί με επιτυχία, η εταιρεία θα αρχίσει να διαθέτει στην αγορά το αεροσκάφος που προσγειώνεται και απογειώνεται όπως τα σύγχρονα 747.
Εκπρόσωπος της XCOR διευκρίνισε πως οι πτήσεις μεταξύ Τόκιο και Νέας Υόρκης αναμένεται να αρχίσουν μέσα στην επόμενη 20ετία. Σήμερα η ίδια πτήση, ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και τους ενδιάμεσους σταθμούς, διαρκεί πάνω από 14 ώρες.
Δείτε τις εικόνες

 Νέα Υόρκη Τόκιο μέσα σε ενενήντα λεπτά!

 Νέα Υόρκη Τόκιο μέσα σε ενενήντα λεπτά!


totefteri
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΜΕΤΡΟ του Ντουμπάι






Γνωρίστε το απίστευτο μετρό του Ντουμπάι και στο τελος θα μαθετε το πιο σημαντικό: το κόστος του εισιτηρίου…
Ντουμπάι, η πρωτεύουσα των ΗΑΕ, είναι ένα ξεχωριστό μέρος.

Χάρη στον πλούτο που παράγεται από το πετρέλαιο της χώρας, οι δρόμοι της είναι γεμάτοι από πολυτελή αυτοκίνητα.

Για να επιλύσει αυτό το ζήτημα, ο Σεΐχης Mohammed bin Rashid Al Maktoum διέταξε.....

την κατασκευή ενός σιδηροδρομικού δικτύου με πέντε γραμμές που διασχίζουν την πόλη.




Το δίκτυο έχει τις ιδιαιτερότητές του: είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στον κόσμο, λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια είναι πλήρως αυτόματο και δεν απαιτει οδηγους για να λειτουργούν τα τρένα!

Μέχρι στιγμής εχουν κατασκευάσει δύο γραμμές, τα πράσινα και τα κόκκινα, με 10 σταθμούς, αλλά θα αναπτύχθουν και αλλες τρεις.

Οι σταθμοί του μετρό του Ντουμπάι είνα υπογειοι και ολοι είναι εξοπλισμένοι με κλιματισμό, όπως τα τρένα.

































και είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ ...!!!!!!!!


 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναγνώστες