Στη Λαιμητόμο της ενημέρωσης! Επικοινωνήστε μαζί μας στο laimhtomos@gmail.com!!!

LIVE SCORE


powered by Agones.gr - Stoixima
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Σελίδες

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/08/12

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.ΧΘΕΣ 4/4 ΤΑΜΕΙΟ!!!!ΠΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ 16 OVER 1,5 GOAL ΑΠΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ/ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ/ΓΕΡΜΑΝΙΑ/ΤΟΥΡΚΙΑ/ΓΑΛΛΙΑ/ΟΛΛΑΝΔΙΑ/ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΡΛΑΝΔΙΑ:
 
 


03:00  ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ-ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ
          ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ-ΣΠΟΡΤ ΡΕΣΙΦΕ
18:30  ΛΑΧΤΙ-ΧΟΝΚΑ
19:00  ΚΟΛΩΝΙΑ-ΚΟΤΜΠΟΥΣ
          ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ-ΟΡΝΤΟΥΣΠΟΡ
19:45  ΧΑΒΡΗ-ΜΟΝΑΚΟ
21:00  ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ-ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ        
          ΑΛΜΙΡΕ ΣΙΤΙ-ΟΣ
          ΑΠΕΛΝΤΟΡΝ-ΝΤΕ ΓΚΡΑΑΦΣΤΣΑΠ
          ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ-ΚΑΜΠΟΥΡ
          ΕΜΕΝ-ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤ.
          ΦΟΛΕΝΤΑΜ-ΦΚ ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ
          ΧΕΛΜΟΝΤ ΣΠΟΡ-ΝΤΕΝ ΜΠΟΣ
21:30  ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
21:45  ΓΙΟΥ ΣΙ ΝΤΙ-ΜΠΡΕΙ
          ΝΤΡΟΧΕΝΤΑ-ΝΤΑΝΤΑΛΚ



ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΤΕ!!!ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΠΑΡΟΛΙ ΣΑΣ!!!ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ!!!{FANARAS Ο OVERAKIAS}!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΕΜΠΤΗ 30/08/12

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ.ΧΘΕΣ ΓΙΑ 1 ΜΑΤΣΑΚΙ*/ΓΙΑ 1 ΓΚΟΛΑΚΙ@ΠΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ 4 OVER 1,5 GOAL ΑΠΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ:
 
 

02:30  ΝΑΟΥΤΙΚΟ-ΦΙΓΚΕΙΡΕΝΣΕ
03:00  ΝΙΟΥ ΙΝΓΚΛΑΝΤ-ΣΙΒΑΣ ΗΠΑ
          ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ-ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
04:00  ΓΚΡΕΜΙΟ-ΒΑΣΚΟ ΝΤΑ ΓΚΑΜΑ
         

         

 
 
 
ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΤΕ!!!ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΠΑΡΟΛΙ ΣΑΣ!!!ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΟΥΠΟΝΙ!!!{FANARAS Ο OVERAKIAS}!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/08/12

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ.ΠΡΟΧΘΕΣ  ΓΙΑ 4 ΜΑΤΣΑΚΙΑ****/ΓΙΑ 6 ΓΚΟΛΑΚΙΑ@@@@@@ΠΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ 3 OVER 1,5 GOAL ΑΠΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΑΙ ΝΟΡΒΗΓΙΑ:
 
 

01:30  ΒΙΤΟΡΙΑ ΜΠΑΙΑ-ΜΠΑΡΟΥΕΡΙ
          ΜΠΡΑΓΚΑΝΤΙΝΟ-ΚΛΑΜΠ ΝΤΕ ΡΕΓΚΑΤΑΣ
19:00  ΤΡΟΜΣΝΤΑΛΕΝ-ΚΟΝΓΚΣΒΙΝΓΚΕΡ

         

         

 
 
 
ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΤΕ!!!ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΠΑΡΟΛΙ ΣΑΣ!!!ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ!!!{FANARAS Ο OVERAKIAS}!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα στοιχειωμένα Λούνα-Παρκ του κόσμου!



H διασκέδαση δεν μένει πια εδώ...



Σαν σκηνίκά από την ταινία «Η επόμενη μέρα», τα αλογάκια, οι ράγες από τα τρενάκια του τρόμου και τα συγκρουόμενα αυτοκίνητα σκουριάζουν παρατημένα. Τα αγριόχορτα πνίγουν τις επιγραφές και φράζουν το δρόμο στους επίδοξους εξερευνητές που θέλουν να μπουν στα άδυτα των εγκαταλελειμμένων λούνα παρκ του κόσμου.
Αυτά τα μέρη δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν χαρά και διασκέδαση σε παιδιά και μεγάλους, όμως για διάφορους λόγους έβαλαν λουκέτο και μετατράπηκαν σε μικρές πόλεις-φαντάσματα.

Λούνα Παρκ Πριπιάτ – Τσερνομπιλ (Ουκρανία)
Το λούνα παρκ της πόλης Πριπιάτ λέγεται πως έκλεισε την ημέρα που εγκαινιάστηκε, στις 26 Απριλίου του 1986. Ήταν η ημέρα του τρομερού πυρηνικού δυστυχήματος του Τσερνόμπιλ. Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν την πόλη και το λούνα παρκ έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία των ριψοκίνδυνων που αψηφούν τη ραδιενέργεια και μπαίνουν μέσα στην απαγορευμένη ζώνη.



Πάρκο Six-Flags – Νέα Ορλεάνη (ΗΠΑ)
Όταν χτύπησε ο τυφώνας Κατρίνα, οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ σχεδίαζαν μια μεγάλη επέκταση. Ωστόσο, τα νερά κατέστρεψαν τα σχέδιά τους. Το πάρκο υπέστη σοβαρές ζημιές και εγκαταλείφθηκε. Σήμερα είναι αγαπημένο σημείο ερασιτεχνών φωτογράφων. Οι ιδιοκτήτες του σκέφτονται να το ανοίξουν και πάλι, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό.



Οκπο-λαντ (Νότια Κορέα)
Αυτό το Λούνα Παρκ είναι βγαλμένο από ταινία τρόμου. Έκλεισε το 1999 μετά από μια σειρά θανατηφόρων περιστατικών, με θύματα εργαζόμενους και πελάτες. Το τελευταίο θύμα ήταν ένα μικρό κοριτσάκι που σκοτώθηκε πέφτοντας από ένα τρενάκι. Ο ιδιοκτήτης έκλεισε το πάρκο και εξαφανίστηκε. Σήμερα το πάρκο προσελκύει πολλούς λάτρεις της περιπέτειας, οι οποίοι δεν διστάζουν να κατασκηνώσουν και να περάσουν μια νύχτα εκεί!



Heritage USA (ΗΠΑ)
Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, το Heritage USA ήταν το δεύτερο δημοφιλέστερο πάρκο ψυχαγωγίας, μετά τη Disneyland. Το θέμα του ήταν η ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, από μία... χριστιανική σκοπιά. Ήταν δημιούργημα του περίφημου «τηλε-ευαγγελιστή» Τζιμ Μπάκερ. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε όταν ο Μπάκερ ενεπλάκη σε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο με μία πορνοστάρ. Λίγα χρόνια αργότερα, ο τυφώνας Χιούγκο ήρθε να αποτελειώσει το πάρκο, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Σήμερα, ένα μέρος του έχει αξιοποιηθεί, αλλά το ανατριχιαστικό κάστρο στέκει παρατημένο.



Spreepark – Βερολίνο (Γερμανία)
Ήταν το μεγαλύτερο λούνα παρκ της Ανατολικής Γερμανίας. Είχε ανοίξει το 1969 και λειτούργησε μέχρι το 2002. Τότε, ο ιδιοκτήτης του κήρυξε πτώχευση και , έκτοτε, το λούνα παρκ παραμένει αναξιοποίητο.



Χώρα του Γκιούλιβερ (Ιαπωνία)
Ο τσιμεντένιος Γκιούλιβερ που βρίσκεται καθηλωμένος στο έδαφος, με φόντο το βουνό Φουτζιγιάμα, δεν έζησε ποτέ μέρες δόξας. Το πάρκο με θέμα τις περιπέτειές του άνοιξε το 1997 και έκλεισε με τρομακτικές οικονομικές ζημιές, μετά από 4 χρόνια. Το πρόβλημα δεν ήταν η... δημοτικότητα του Γκιούλιβερ, αλλά το γεγονός ότι βρισκόταν δίπλα στο περίφημο «δάσος των αυτοχείρων», στο οποίο καταφεύγουν όσοι θέλουν να αυτοκτονήσουν.



Ντογκπατς - Άρκανσο (ΗΠΑ)
Το πάρκο Ντόγκπατς δημιουργήθηκε το 1968 και ήταν εμπνευσμένο από ένα κόμικ. Οι ιδιοκτήτες του ήθελαν να φτιάξουν ένα λούνα παρκ με δραστηριότητες βγαλμένες από την αμερικανική ιστορία, αλλά, αυτό που κατάφεραν ήταν να ιδρύσουν μια προβληματική επιχείρηση, που πήγαινε από το ένα οικονομικό σκάνδαλο στο άλλο. Σιγά-σιγά η πελατεία ελαττώθηκε και το πάρκο έκλεισε οριστικά το 1993. Οι εγκαταστάσεις του έχουν υποστεί βανδαλισμούς και στέκουν μισογκρεμισμένες.



Joyland - Κάνσας (ΗΠΑ)
Το Joyland υπήρξε για χρόνια αγαπημένος προορισμός για τις οικογένειες στο Κάνσας. Ήταν οικογενειακή επιχείρηση που έκλεισε, αναγκαστικά, όταν οι ιδιοκτήτες του ήταν πια πολύ μεγάλοι σε ηλικία. Λειτούργησε από το 1949 μέχρι το 2004 και έπειτα, οι εγκαταλειλειμμένες εγκαταστάσεις του έγιναν στόχος βανδάλων. Σήμερα, οι παλιοί λάτρεις του έχουν αρχίσει μία εκστρατεία, αναζητώντας επενδυτές για να ξαναδώσουν ζωή στο πάρκο της παιδικής τους ηλικίας.


Πηγή:newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

10 άνθρωποι που πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο


 











Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που ψάχνουν τον εύκολο τρόπο να αποκτήσουν περισσότερη ευχαρίστηση...


πλούτο ή δύναμη. Κατά μια έννοια, είναι συναρπαστικό το μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς για να πετύχει ότι επιθυμεί περισσότερο. Στη λίστα που ακολουθεί θα δείτε 10 ανθρώπους που πιστεύεται πως στραφήκαν στο κακό για να αποκτήσουν ότι επιθυμούσαν...




10. Πάπας Συλβέστρος Β’
Ο Συλβέστρος Β’ ήταν ένας από τους πιο μορφωμένους ανθρώπους της εποχής του. Πολύ έμπειρος στα μαθηματικά, στην αστρονομία και στη μηχανική. Του πιστώνεται η επινόηση του υδραυλικού οργάνου, του ρολόι με εκκρεμές και η εισαγωγή των αραβικών αριθμών στη Δυτική Ευρώπη. Έγραψε επίσης βιβλία για τα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες, τη μουσική, τη θεολογία και τη φιλοσοφία. Ήταν ο πρώτος Γάλλος Πάπας και σίγουρα ο πιο σημαντικός του 10ου αιώνα. Μετά το θάνατό του, άρχισαν να διαδίδονται φήμες ότι η μεγάλη νοημοσύνη του -και, κατά συνέπεια, η εφευρετική μεγαλοφυΐα του- ήταν το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας με το διάβολο. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην τακτική επαφή του με μεγάλα επιστημονικά μυαλά του αραβικού κόσμου και η γενναία προσπάθεια του να ξεριζώσει τη σιμωνία (περιπτώσεις χειροτονίας ή προαγωγής κληρικών και μοναχών σε εκκλησιαστικό αξίωμα, με προσφορά οικονομικών ανταλλαγμάτων) στην Εκκλησία.


9. Νικολό Παγκανίνι
Ο Παγκανίνι είναι ένας από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους του βιολιού. Έμαθε να παίζει μαντολίνο στα 5 του και μέχρι τα 7 τα είχε αρχίσει να συνθέτει. Ξεκίνησε να παίζει δημοσίως σε 12 αλλά στα 16 του κατέρρευσε και εξαφανίστηκε στον αλκοολισμό. Επανήλθε όμως και μέχρι τα 22 του ήταν ο πρώτος σούπερ σταρ της μουσικής. Μπορούσε να παίζει τρεις οκτάβες σε τέσσερις χορδές με μια έκταση του χεριού, ένα κατόρθωμα που είναι σχεδόν αδύνατο ακόμα και σήμερα. Μέχρι τα 23 του είχε συνθέσει τα «24 καπρίτσια» και για χρόνια κανένας άλλος βιολιστής δεν μπορούσε να παίξει μεγάλο μέρος της μουσικής του. Το παίξιμό του λεγόταν πως έκανε το κοινό να δακρύζει. Ένα από τα διάσημα κομμάτια του ήταν το «Le Streghe» δηλαδή ο Χορός των Μαγισσών. Το κοινό πίστευε πως ο Παγκανίνι είχε έρθει σε συμφωνία με το διάβολο για να παίζει τόσο «υπερφυσικά». Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται πως είδαν το διάβολο να τον βοηθά κατά τη διάρκεια των παραστάσεων του. Γι’ αυτό το λόγο του αρνήθηκε η τελευταία μετάληψη και το σώμα δεν θάφτηκε καθολικά στη Γένοβα. Έπρεπε να περάσουν 4 χρόνια και μια έκκληση προς τον Πάπα, για να επιτραπεί να μεταφερθεί το σώμα του στη Γένοβα, αλλά και πάλι δεν θάφτηκε. Τα λείψανά του τοποθετήθηκαν τελικά το 1876 σε ένα νεκροταφείο στην Πάρμα.


8. Ζιλ ντε Ρε
Ο Ζιλ ντε Ρε (Gilles de Rais) θεωρούνταν ευφυής, θαρραλέος και πολύ ελκυστικός με μαύρα γένια. Γεννημένος από μια από τις πιο διακεκριμένες οικογένειες στη Βρετάνη, έμεινε μόνος όταν ο πατέρας του πέθανε στα 20 του. Βρέθηκε με ανείπωτο πλούτο και δύναμη που τελικά τον οδήγησε στην πτώση του. Άρχισε να επιδεικνύει τον πλούτο του με γιορτές που τον οδήγησαν στη κατασπατάληση του και πάνω στην απελπισία του άρχισε να πειραματίζεται με τον αποκρυφισμό, υπό την καθοδήγηση κάποιου Francesco Prelati, ο οποίος του υποσχέθηκε πως θα μπορούσε να τον βοηθήσει να ανακτήσει την περιουσία που είχε σπαταλήσει με τη θυσία παιδιών σε κάποιον δαίμονα ονόματι «Βαρόνο». Κατά τη διάρκεια ενός «ξεφαντώματος» βίασε, βασάνισε και δολοφόνησε 80 με 200 παιδιά. Δικάστηκε, καταδικάστηκε και εκτελέστηκε με απαγχονισμό και καύση.


7. Στρατηγός Jonathan Moulton
Ο Moulton ξεκίνησε ως μαθητευόμενος επιπλοποιός, αλλά το 1745 ξεκίνησε την καριέρα του στο στρατό της Νέας Αγγλίας. Το 1749 παντρεύτηκε και απέκτησε 11 παιδιά. Έγινε ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στο Νιου Χάμσαϊρ και αυτό οδήγησε στις μεταγενέστερες ιστορίες ότι είχε κλείσει κάποια συμφωνία με το διάβολο. Το 1769 το αρχοντικό που έκτισε σε μια φτωχή πόλη πουριτανών καεί ολοσχερώς. Οι φήμες τότε έλεγαν ότι ο Moulton είχε μια συμφωνία με το διάβολο πως θα του γέμιζε τις μπότες του με χρυσό μία φορά το μήνα σε αντάλλαγμα για την ψυχή του. Ειπώθηκε ότι ο Moulton σκέφτηκε έναν τέχνασμα και έβαλε τις μπότες του -με τις σόλες βγαλμένες- πάνω από μια τρύπα. Ο διάβολος, απόρησε γιατί δεν γέμιζαν οι μπότες και όταν ανακάλυψε το τέχνασμα θέλησε εκδίκηση. Πιστεύεται ότι όταν ο Moulton πέθανε το σώμα του εξαφανίστηκε από το φέρετρο του και αντικαταστάθηκε από ένα κουτί με νομίσματα που ήταν σφραγισμένο με μια εικόνα του διαβόλου. Ο Moulton θάφτηκε χωρίς κάποια ένδειξη και το μέρος είναι άγνωστο.


6. Urbain Grandier
Ο Urbain Granadier ήταν ένας Γάλλος καθολικός ιερέας ο οποίος κάηκε στην πυρά αφού καταδικάστηκε για μαγεία. Αγνόησε τον όρκο της ιερατικής αγαμίας και είναι γνωστό ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με πολλές γυναίκες έχοντας αποκτήσει μάλιστα και μεγάλη φήμη. Το 1632, μια ομάδα από μοναχές από το τοπικό μοναστήρι των Ουρσουλινών τον κατηγόρησε πως τις έκανε μάγια, στέλνοντας το δαίμονα Ασμοδαίο, μεταξύ άλλων, για να τις κάνουν κακό και αναιδής πράξεις μαζί τους. Στη δίκη του, οι δικαστές, αφού τον βασάνισαν, παρουσίασαν έγγραφα που υποτίθεται ότι είχε υπογράψει και αρκετούς δαίμονες ως απόδειξη ότι είχε κλείσει μια διαβολική συμφωνία. Ήταν γραμμένα ανάποδα στα λατινικά και περιελάμβανε ακόμη και την υπογραφή του ο ίδιου του σατανά! Το κείμενο έλεγε τα εξής:


Εμείς, ο Εωσφόρος, ο Σατανάς, ο Βελζεβούλ, ο Λεβιάθαν, ο Ελιμί, και ο Ασταρώθ, μαζί με άλλους, δεχτήκαμε σήμερα τη συμφωνία με τον Urbain Grandier, ο οποίος είναι δικός μας. Σ’ αυτόν υποσχόμαστε την αγάπη των γυναικών, το άνθος των παρθένων, το σεβασμό των μοναρχών, τιμές, λαγνείες και δυνάμεις.
Θα εκπορνευτεί για τρεις ημέρες. Το ξεφάντωμα θα τον ευχαριστήσει. Μας προσφέρει μια φορά εντός του έτους μια σφραγίδα με αίμα, με τα πόδια που θα καταπατήσει τα ιερά της εκκλησίας και θα μας κάνει πολλές ερωτήσεις. Με αυτό το σύμφωνο θα ζήσει είκοσι χρόνια ευτυχισμένος στη γη των ανθρώπων και θα ενωθεί μαζί μας αργότερα στην αμαρτία εναντίον του Θεού.
Δεμένος στην κόλαση, στο συμβούλιο των δαιμόνων.
Εωσφόρος, Βελζεβούλ, Σατανάς
Ασταρώθ Λεβιάθαν Ελιμί
Οι σφραγίδες είναι για τον διάβολο, τον αφέντη και τους δαίμονες, πρίγκιπες του κυρίου.
Baalberith, συγγραφέας.


5. Τζουζέπε Ταρτίνι
Ήταν Ιταλός συνθέτης και βιολιστής και έχει γράψει πάνω από 400 έργα. Σε αντίθεση με τους περισσότερους συγχρόνους του, δεν έγραψε εκκλησιαστική μουσική ή όπερες, και έγραψε κονσέρτα για βιολιά και σονάτες. Περίφημη είναι η σονάτα του «Η τρίλια του διαβόλου». Η ιστορία πίσω από το έργο αυτό ξεκινά με ένα όνειρο. Φέρεται να είπε στον Γάλλο αστρονόμο Ζερόμ Λαλάντ ότι ονειρεύτηκε πως του εμφανίστηκε ο διάβολος και του ζήτησε να τον υπηρετήσει. Στο τέλος των μαθημάτων τους ο Ταρτίνι έδωσε στον διάβολο το βιολί του, για να δοκιμάσει τις ικανότητες του και ο διάβολος αμέσως άρχισε να παίζει με τέτοια δεξιοτεχνία που ο Ταρτίνι αισθάνθηκε να του κόβεται η αναπνοή. Όταν ξύπνησε ο συνθέτης αμέσως άρχισε να γράφει τη σονάτα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να θυμηθεί ότι είχε ακούσει στο όνειρο. Παρά το γεγονός πως η σονάτα είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό του, ο Ταρτίνι παραπονέθηκε ότι το κομμάτι απείχε πολύ ακόμα από αυτό που είχε ακούσει στο όνειρό του. Είχε γράψει, "είναι τόσο πολύ κατώτερό από αυτό που είχα ακούσει, που αν θα μπορούσα να επιβίωνα αλλιώς, θα είχα σπάσει το βιολί μου και θα σταματούσα τη μουσική για πάντα".


4. Κορνήλιος Αγρίππας
Ο Κορνήλιος Αγρίππας ήταν ο σημαντικότερος συγγραφέας της Αναγέννησης. Σπούδασε νομικά και ιατρική, αλλά ποτέ δεν απέκτησε πτυχίο. Θεωρούνταν μάγος, αποκρυφιστής συγγραφέας, θεολόγος, αστρολόγος και αλχημιστής. Ήταν ηγέτης του φεμινιστικού κινήματος και συχνά υπερασπίστηκε γυναίκες που κατηγορήθηκαν για μαγεία. Έγραψε 3 βιβλία για τον αποκρυφισμό που χρησιμοποιούνται και σήμερα. Το 1535 χαρακτηρίστηκε αιρετικός και καταδικάστηκε σε θάνατο. Δραπέτευσε και καθώς πήγαινε στο σπίτι του, αρρώστησε και πέθανε. Μετά το θάνατό του, κυκλοφόρησαν φήμες ότι καλούσε δαίμονες. Ειπώθηκε πως στο νεκροκρέβατο του, εμφανίστηκε από το πουθενά ένα μαύρο σκυλί που ήταν γνωστό του. Αυτό το μαύρο σκυλί επανήλθε σε διάφορους μύθους όπως στου Φάουστ και στον Γκαίτε έγινε το ο Μεφιστοφελής.


3. Ρόμπερτ Τζόνσον
Ο Τζόνσον ήταν ένας Αμερικανός μουσικός των Blues. Είναι 5ος στους 100 μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών του Rolling Stones. Ο θρύλος λέει ότι ήθελε να είναι ο καλύτερος κιθαρίστας και του δοθεί η εντολή να πάει σε ένα σταυροδρόμι. Εκεί συνάντησε τον διάβολο που συντόνισε την κιθάρα του, κάνοντας τον να κυριαρχεί στο όργανο. Ο Τζόνσον όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να διαλύσει τις φήμες, αλλά τις ενθαρρύνει κιόλας με υπαινιγμούς ότι είχε κλείσει και μια συμφωνία με τον πρίγκιπα του σκότους. Παρήγαγε 6 δίσκους πριν πεθάνει σε ηλικία 27 χρονών. Λέγετε πως πέθανε όταν τον έπιασαν να φλερτάρει μια παντρεμένη γυναίκα και εκείνη του έδωσε να πιει ουίσκι που πιστεύεται ότι ήταν δηλητηριασμένο από τον σύζυγό της. Θάφτηκε σε έναν ανώνυμο τάφο, η θέση του οποίου ακόμη ερευνάται.


2. Γιόχαν Φάουστ
Ο Δρ Γιόχαν Φάουστ ήταν ένας πλανόδιος αλχημιστής, αστρολόγος και μάγος της γερμανικής Αναγέννησης. Η ζωή του έγινε ο πυρήνας της δημοφιλούς ιστορίας του γιατρού Φάουστ από την δεκαετία του 1580, με αποκορύφωμα την τραγωδία του Άγγλου ποιητή Μάρλω «Η τραγική ιστορία του Δρ Φάουστ» το 1589 και τον Φάουστ του Γκαίτε. Ο θρύλος λέει ότι ο Φάουστ ήθελε μια ζωή γεμάτη απολαύσεις και έχοντας αναμειχθεί με τον αποκρυφισμό έμαθε πώς να καλεί το διάβολο, έχοντας κλείσει κιόλας συμφωνία μαζί του δίνοντας την ψυχή του σε αντάλλαγμα 24 χρόνων υπηρεσίας από το σατανά. Δυστυχώς, μετά από 16 χρόνια ήθελε να το σπάσει τη συμφωνία. Οι συνέπειες αυτής της προσπάθειας ήταν να δολοφονηθεί άγρια από τον διάβολο.


1. Άγιος Θεόφιλος των Αδάνων
Ο Άγιος Θεόφιλος ο Μετανοών ή των Αδάνων, ήταν κληρικός του 6ου αιώνα, ο οποίος λέγεται ότι είχε κάνει μια συμφωνία με το διάβολο να αποκτήσει εκκλησιαστική θέση. Η ιστορία του είναι σημαντική, μιας και είναι η παλαιότερη ιστορία συμφωνίας κάποιου με το διάβολο. Ο Θεόφιλος ήταν ο αρχιδιάκονος των Αδάνων της Κιλικίας στη σημερινή Τουρκία. Εκλέχθηκε παμψηφεί ως επίσκοπος, αλλά αρνήθηκε τη θέση λόγω της ταπεινοφροσύνης του και εξελέγη κάποιος άλλος στη θέση του. Όταν ο νέος επίσκοπος στέρησε άδικα της θέσης του αρχιδιάκονου από τον Θεόφιλο, ο Θεόφιλος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την ταπεινοφροσύνη του και έψαξε να βρει ένα μάγο για να τον βοηθήσει να επικοινωνήσει με το σατανά. Σε αντάλλαγμα ο σατανάς του ζήτησε να αποκηρύξει τον Χριστό και την Παναγία σε ένα συμβόλαιο που θα υπέγραφε με το ίδιο του το αίμα. Ο Θεόφιλος το έκανε και ο διάβολος τον έκανε επίσκοπο.
Χρόνια αργότερα, φοβούμενος για την ψυχή του, ο Θεόφιλος μετανόησε και προσευχήθηκε στην Παναγία για συγχώρεση. Μετά από 40 ημέρες νηστείας, η Παναγία του εμφανίστηκε και τον τιμώρησε προφορικά. Ο Θεόφιλος Την παρακάλεσε για συγχώρεση και Αυτή του υποσχέθηκε να παρέμβει στο Θεό. Έπειτα νήστεψε άλλες 30 ημερών, οπότε και η Παναγία του εμφανίστηκε ξανά, και του έδωσε άφεση. Ωστόσο, ο σατανάς δεν ήταν πρόθυμος να παραιτηθεί από τον Θεόφιλο, και μετά από 3 ημέρες όταν ο Θεόφιλος ξύπνησε βρήκε στο στήθος του το συμβόλαιο. Πήγε τότε το συμβόλαιο στο νόμιμο επίσκοπο και ομολόγησε όλα όσα είχε κάνει. Ο επίσκοπος έκαψε το έγγραφο, και ο Θεόφιλος ήταν πλέον απαλλαγμένος από το βάρος του συμβολαίου του.


 
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς να το συνειδητοποιούμε, διαβάζουμε ένα μυθιστόρημα την ημέρα!


 












Μεταξύ mail, status updates και ειδήσεις σε κινητά – όλοι μας δεχόμαστε πληροφορίες όπως ποτέ άλλοτε, γράφει το BBC.


Μια πανεπιστημιακή έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο έδειξε ότι τα νέα στοιχεία που δέχεται ένας χρήστης ισοδυναμεί με 12 ώρες συνεχόμενης πληροφορίας.


Ένας μέσος πολίτης των ΗΠΑ μέσα σε μια συνηθισμένη μέρα καταναλώνει 100.500 λέξεις. Αν δεχτούμε ότι ένας άνθρωπος κοιμάται εφτά ώρες το εικοσιτετράωρο τότε τα τρία τέταρτα της ημέρας καταναλώνονται διαβάζοντας πληροφορία, κυρίως μέσα από ηλεκτρονικά μέσα.


Κάθε 60 δευτερόλεπτα συμβαίνουν τα εξής:


Αποστολή 168 εκατομμυρίων mail


694.445 αναζητήσεις στο Google


695.000 status updates


370.000 κλήσεις Skype


98.000 tweets


20.000 νέα ποστ στο Tumblr


13.000 app downloads


6.600 νέες φωτογραφίες στο Flickr


Πηγή: lifo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράξενα και τρελά μούσια!!! (φωτο)

Μούσια που τραβούν πραγματικά όλα τα βλέμματα…










Παράξενα και τρελά μούσια (1)

Παράξενα και τρελά μούσια (2)

Παράξενα και τρελά μούσια (3)

Παράξενα και τρελά μούσια (4)

Παράξενα και τρελά μούσια (5)

Παράξενα και τρελά μούσια (7)

Παράξενα και τρελά μούσια (8)

Παράξενα και τρελά μούσια (9)

Παράξενα και τρελά μούσια (10)

ΠΗΓΗ: otherside.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/08/12

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ.ΧΘΕΣ  ΓΙΑ 10 ΜΑΤΣΑΚΙΑ**********/ΓΙΑ 14 ΓΚΟΛΑΚΙΑ@@@@@@@@@@@@@@ΠΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ 16 OVER 1,5 GOAL ΑΠΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ/ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ/ΑΜΕΡΙΚΗ/ΜΕΞΙΚΟ/ΑΓΓΛΙΑ/ΝΟΡΒΗΓΙΑ/ΣΟΥΗΔΙΑ/ΟΛΛΑΝΔΙΑ/ΤΟΥΡΚΙΑ/ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ:
 
 


00:30  ΚΡΟΥΖΕΙΡΟ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΙΡΟ
          ΜΠΑΙΑ-ΑΤΛΕΤ.ΓΚΟΙΑΝΕΝΣΕ
          ΣΠΟΡΤ ΡΕΣΙΦΕ-ΝΑΟΥΤΙΚΟ
01:15  ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΙΤ-ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ
02:00  ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ-ΝΤΑΛΑΣ
          ΑΤΛΑΝΤΕ-ΑΤΛΑΣ
04:00  ΚΑΝΣΑΣ-ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
17:00  ΓΚΕΙΤΣΧΕΝΤ-ΛΙΝΚΟΛΝ
          ΕΜΠΣΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.-ΛΟΥΤΟΝ
          ΤΑΜΓΟΥΟΡΘ-ΡΕΞΑΜ
20:00  ΦΡΕΝΤΡΙΚΣΤΑΝΤ-ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ
          ΜΙΑΛΜΠΙ-ΣΥΡΙΑΝΣΚΑ
21:00  ΝΤΕ ΜΠΟΣ-ΝΤΟΡΝΤΡΕΧΤ
          ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ-ΚΑΙΣΕΡΙΣΠΟΡ
21:15  ΑΟΥΕ-ΚΟΛΩΝΙΑ
23:00  ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ
         

         

 
 
 
ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΤΕ!!!ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΠΑΡΟΛΙ ΣΑΣ!!!ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΜΕ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΟΥΠΟΝΙ!!!{FANARAS Ο OVERAKIAS}!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 26/08/2012

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ 12:00 MOTO 3/13:20 MOTO 2 & 15:00 MOTO GP IN CZECH REPUBLIC!!!ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟ ΠΣΚ{14-16/9}IN SAN MARINO:


GRAND PRIX CZECH REPUBLIC:ΠΡΟΤΑΣΗ:MOTO 3=MAVERICK VINALES{1,75}MOTO 2=POL ESPARGARO{2,40}& MOTO GP=JORGE LORENZO{1,90}
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 26/08/12

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ.ΧΘΕΣ  ΓΙΑ 7 ΜΑΤΣΑΚΙΑ*******/ΓΙΑ 8 ΓΚΟΛΑΚΙΑ@@@@@@@@ & 1 ΑΝΑΒΟΛΗ.ΠΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ 38 OVER 1,5 GOAL ΑΠΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ/ΑΜΕΡΙΚΗ-ΚΑΝΑΔΑ/ΟΛΛΑΝΔΙΑ/ΓΕΡΜΑΝΙΑ/ΑΓΓΛΙΑ/ΒΕΛΓΙΟ/ΕΛΒΕΤΙΑ/ΔΑΝΙΑ/ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ/ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ/ΙΤΑΛΙΑ/ΝΟΡΒΗΓΙΑ/ΣΟΥΗΔΙΑ/ΤΟΥΡΚΙΑ/ΕΛΛΑΔΑ/ΙΣΠΑΝΙΑ/ΜΕΞΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ:
 
 

00:30  ΠΑΛΜΕΙΡΑΣ-ΣΑΝΤΟΣ
03:00  ΜΠΟΑ-ΜΠΡΑΓΚΑΝΤΙΝΟ
03:30  ΧΙΟΥΣΤΟΝ-ΤΟΡΟΝΤΟ
13:30  ΑΛΚΜΑΑΡ-ΧΕΡΕΝΦΕΝ
14:30  ΚΑΙΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ-ΜΟΝΑΧΟ 1860
15:30  ΣΤΟΟΥΚ-ΑΡΣΕΝΑΛ
          ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ-ΜΑΛΙΝ
          ΒΙΛΕΜ-ΦΙΤΕΣΕ
          ΝΑΙΜΕΓΚΕΝ-ΤΒΕΝΤΕ
          ΧΕΡΑΚΛΕΣ-ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ
17:00  ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ-ΛΩΖΑΝΝΗ
18:00  ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
          ΟΝΤΕΝΣΕ-ΑΑΛΜΠΟΡΓΚ
          ΜΟΡΕΙΡΕΝΣΕ-ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΙΡΑ
18:30  ΜΙΛΙΚΟΣΚΙ-ΤΟΥΡΚΟΥ
19:00  ΓΑΝΔΗ-ΛΟΚΕΡΕΝ
          ΓΚΕΝΚ-ΖΟΥΛΤΕ ΒΑΡΕΓΚΕΜ
          ΜΙΛΑΝ-ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ
          ΜΟΛΝΤΕ-ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ
          ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ-ΣΤΑΜΠΑΕΚ
          ΧΟΝΕΦΟΣ-ΤΡΟΜΣΟ
          ΑΛΤΑ-ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ
          ΜΠΑΕΡΟΥΜ-ΧΟΝΤ
          ΑΣΙΡΙΣΚΑ-ΛΙΟΥΝΓΚΣΚΙΛΕ
          ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ-Ι.ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΣΕΧΙΡ
19:15  ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
20:00  ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ-ΕΣΜΠΙΕΡΓΚ
          ΟΣΑΣΟΥΝΑ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
          ΠΟΥΕΜΠΛΑ-ΣΑΝ ΛΟΥΙΣ
          ΠΟΥΜΑΣ-ΚΡΟΥΖ ΑΖΟΥΛ
          ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ-ΒΙΚΙΝΓΚ
21:45  ΠΑΛΕΡΜΟ-ΝΑΠΟΛΙ
          ΡΟΜΑ-ΚΑΤΑΝΙΑ
22:00  ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ-ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ
          ΓΡΑΝΑΔΑ-ΣΕΒΙΛΛΗ
23:00  ΚΟΡΔΟΒΑ-ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ
23:10  ΛΑΝΟΥΣ-ΡΑΣΙΝΓΚ ΚΛΟΥΜΠ
23:15  ΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ ΣΧ-ΒΕΛΕΖ ΣΑΡΣΦΙΛΝΤ
         

 
 
 
ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΤΕ!!!ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΠΑΡΟΛΙ ΣΑΣ!!!ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ!!!{FANARAS Ο OVERAKIAS}!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Aναρωτηθήκατε ποτέ πως ήταν το διαμέρισμα από τα φιλαράκια; (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Filarakiaq


Ξέρεις και εσύ κάθε τετραγωνικό χιλιοστό του διαμερίσματος της Reichel και της Monica, ή του Joey και Chandler; Σε πιστεύουμε, όμως υπάρχουν κάποιοι,αρχιτέκτονες και ζωγράφοι στο επάγγελμα, που το έχουν ψάξει περισσότερο από εσένα. Και όπως φαίνεται από τα σχέδιά τους, με απόλυτη επιτυχία.



Ο Ισπανός αρχιτέκτονας Inaki Aliste Lizarralde δεν έχει περάσει μόνο ατελείωτες ώρες, μέρες, μήνες, παρακολουθώντας τα Φιλαράκια. Έχει καταπιαστεί για χρόνια μελετώντας και σκιαγραφώντας με ακρίβεια, όρεξη -και άπλετο χρώμα- τους χώρους που έζησαν οι πρωταγωνιστές του.

Η κάτοψη περιέχει το σπίτι που έμενε (κυρίως) ο Joey and Chandler, το αθάνατο σαλόνι με τις δερμάτινες πολυθρόνες, τις κρεβατοκάμαρας που σπανίως βλέπαμε, το μπάνιο αλλά και την κουζίνα, μέχρι και το ποδοσφαιράκι. Στη μέση βρίσκεται ο διάδρομος και δεξιά το σπίτι της Monica και της Reichel, με περισσότερους, χώρους αλλά εξίσου σχεδιαστικά "τακτοποιημένους" (για τη Μοnica μιλάμε, τι περίμενες;!).







Ο Lizarralde έχει σχεδιάσει ακόμη και το διαμέρισμα της Carrie Bradshow του Sex and the City (μάντεψε ποιο είναι το δωμάτιο με τα εκατομμύρια παπούτσια της), του Βig Bang Theory, αλλά και της 11ετούς αμερικανικής σειράς Frasier. Τα σχέδιά της, που ξεπερνούν τα 100 σε σύνολο, πωλούνται έναντι των 50 δολαριών σε εξίσου πωρωμένους -με τις σειρές- συλλέκτες.










Στο team των geeks με τις αμερικανικές σειρές, (δεν το λέμε εμείς, οι ίδιοι το παραδέχονται στη dailymail), ανήκουν και οι αρχιτέκτονες Brandi Roberts και Mark Bennett. Η πρώτη, τρελαμένη με τις σειρές Mad Men, The Sopranos αλλά και τα Golden Girls (από τη δεκαετία του '80) και τα The Brady Bunch ('70), παραδέχεται πως έχει δει 100 επαναλήψεις το κάθε επεισόδιο προκειμένου να εμπεδώσει τους χώρους των διαμερισμάτων.




(Mad Men)

O Mark Bennett από την άλλη, προτίμησε τον δύσκολο δρόμο της Gotham City.




Περιγράφοντας το συναίσθημα του την ώρα που σχεδιάζει, το χαρακτηρίζει "ευχάριστα νοσταλγικό και αόριστα ανησυχητικό", μιας και, όπως παραδέχεται, χωρίς να το καταλάβει, είναι κι αυτός μέλος μιας κοινωνίας που έχει εμμονή με τους διάσημους και την τηλεόραση.


πηγή:cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί ο Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες και όχι 30;


















 


Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο μήνας Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες και όχι 30; Ένα περίεργο ερώτημα για το οποίο θα εκπλαγείτε με την απάντηση!
Ο Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες όπως όλοι γνωρίζουμε.

Περίεργο ε;

Ο λόγος λοιπόν που ο Φεβρουάριος έχει τόσο λίγες ημέρες, είναι επειδή είναι ο τελευταίος μήνας του χρόνου!!

Κι έτσι πολύ απλά, σε αυτόν είναι οι υπόλοιπες ημέρες που περισσεύουν από τις 365 ημέρες του χρόνου!

Εμείς βέβαια, μετράμε ως τελευταίο μήνα τον Δεκέμβριο, για άλλους πρακτικούς λόγους. Όμως, στην πραγματικότητα αυτό που είχε συμβεί παλιά, ήταν το εξής:

ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος δεν υπήρχαν παλιά. Ο πρώτος μήνας που ξεκινούσε το έτος ήταν ο Μάρτιος και ο τελευταίος ήταν ο Δεκέμβριος.

Ήταν οι 10 παραγωγικοί μήνες, αλλά από κει και πέρα, περίσσευαν άγριες χειμερινές ημέρες τις οποίες δεν τις εντάσσανε σε κάποιουςμήνες, μιας και ήταν ημέρες μη παραγωγικές.

Όμως κάποια στιγμή, αυτό δεν μπορούσε να συνεχίσει έτσι με τις "ξεκρέμαστες" μέρες κι έτσι δημιούργησαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο με τις υπολοιπόμενες αυτές ημέρες.

Γι’ αυτό λοιπόν ο μήνας Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες.

Επίσης, όταν το έτος είναι δίσεκτο, τότε αντί για 365 μέρες το έτος, έχουμε +1 ημέρα, άρα αυτή που θα προστεθεί;

Μα φυσικά στο τέλος, στο μήνα Φεβρουάριο δηλαδή! Άρα ο μήνας αυτός, αντί για 28 μέρες έχει 29!



coolweb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

10 τρελοί που άλλαξαν τον κόσμο προς το καλύτερο



Για κάποιους από τους παρακάτω μπορείτε κάλλιστα να αφαιρέσετε τα εισαγωγικά από την λέξη τρελοί που αναφέρω στον τίτλο.



10. W.C. MINOR


Το γνωστό σε όλους Oxford English Dictionary είναι το πρώτο αξιόλογο λεξικό της Αγγλικής γλώσσας που τυπώθηκε ποτέ και το οποίο έκανε μια προσπάθεια να καταλογοποιήσει όλες τις λέξεις και όχι μόνο τις περίεργες και τις άγνωστες.
Κάποια στιγμή λοιπόν, μερικοί καθηγητές συνειδητοποίησαν ότι όλα τα λεξικά της εποχής τους είχαν χονδροειδή διαρρύθμιση και ήταν γενικώς χάλια και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα καλύτερο.

Ένα από τα πολλά προβλήματα που αναγνωρίστηκαν ήταν ότι δεν υπήρχαν καλές παραπομπές που να έκαμναν επίδειξη του πως να χρησιμοποιηθεί η λέξη σε μια πρόταση. Δυστυχώς για διορθώσουν το πρόβλημα αυτό, χρειάζονταν κάποιον που θα μπορούσε να συνθέσει τέτοιες παραθέσεις και προσδιορισμούς, για κάθε λέξη που έχει ποτέ γραφτεί. Επειδή οι εν λόγω καθηγητές ήταν πολύ απασχολημένοι για να κάνουν κάτι τέτοιο και επειδή δεν είχαν τα χρήματα να πληρώσουν κάποιον άλλο να το κάνει, διέδωσαν ότι ζητούσαν εθελοντές για αυτήν την κοπιαστική εργασία.
Από τους ανθρώπους που έδωσαν το παρόν στην έκκληση αυτή ήταν ο William Chester Minor, ένας Αμερικανός χειρούργος που λάτρευε την Αγγλική γλώσσα. Ο Minor συνέθεσε έναν πελώριο αριθμό λέξεων με παραθέσεις και ορισμούς. Συνέθεσε λίστες με κάθε παράδειγμα κάθε λέξης που υπήρχε σε όλα τα βιβλία που είχε στην κατοχή του και ήταν κατά πολύ ο ποιο αποτελεσματικός εθελοντής για το λεξικό της Οξφόρδης. Χωρίς αυτόν, το λεξικό θα ήταν πιθανώς ελλιπή και θα συνέχιζε την παράδοση των υπόλοιπων λεξικών της εποχής.
Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?
Όλη αυτήν την κοπιαστική εργασία την έκανε ενόσω ήταν έγκλειστος στο άσυλο για τους ψυχασθενείς εγκληματίες Broadmoor, όπου βρισκόταν επειδή έχασε τα λογικά του και σκότωσε τον πατέρα 7 παιδιών George Merett, που ο Minor πίστευε ότι τον καταδίωκε. Κατά την διάρκεια του εγκλεισμού του δεν είχε και πολλά πράγματα να κάνει και έτσι η δημιουργία των παραθέσεων για το λεξικό, ήταν γι' αυτόν ότι και το πλέξιμο για μια γυναίκα. Εν τω μεταξύ η διανοητική του κατάσταση χειροτέρευε, έως ότου έκοψε το πέος του με ένα ξυράφι. Τελικά τον έστειλαν "πακέτο" στην Αμερική.


9. TYCHO BRAHE.



Πριν τον Γαλιλαίο ήταν ο Tycho Brahe. Αυτός έφτιαξε καταλόγους με τις κινήσεις κάθε αστεριού, πλανήτη, UFO και φλεγόμενη μπάλα αερίων που υπήρχε στον ουρανό για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, πληροφορίες που ήταν εξόχως σημαντικές και επέτρεψαν την κατανόηση των νόμων της κίνησης των πλανητών. Η προσεκτικότητα και η επιστημονικά αυστηρή μεθοδολογία του, θεωρούνται ουσιαστικές στην δημιουργία των θεμελίων της επερχόμενης επιστημονικής επανάστασης.
Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?
Πολλές διάσημες ιδιοφυΐες ήταν αλκοολικοί αλλά λίγοι ήταν τόσο θεαματικοί όσο ο Tycho Brahe. Όχι μόνο είχε την τάση να κάνει χαζομάρες όταν ήταν μεθυσμένος (σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, όταν ήταν 20 ετών, μονομάχησε με έναν άντρα σε ένα κατασκότεινο δωμάτιο καταλήγοντας να χάσει την μύτη του), αλλά το σπίτι του ήταν σαν τσίρκο.
Αφού ο Brahe διέθετε περιουσία που ήταν το 1% ολόκληρου του πλούτου της Δανίας και ζούσε σε ένα κάστρο, ήξερε πως να διοργανώνει απίστευτα πάρτι. Ανάμεσα στις άλλες ανοησίες του, μια για την οποία ήταν γνωστός είναι ότι είχε προσλάβει έναν νάνο που τον έλεγαν Jepp το οποίο ο Brahe θεωρούσε μάντη. Η δουλειά του Jepp ήταν να φοράει την στολή του γελωτοποιού, να κάθεται κάτω από το τραπέζι που γευμάτιζε ο Brahe και να κάνει όλα αυτά που υποτίθεται ότι είναι ικανός να κάνει ένας "ψυχικός" νάνος. Επίσης, εκτός από τον νάνο είχε για κατοικίδιο μια Άλκη η οποία επιδίδονταν σε οινοποσία με τους υπόλοιπους, μέχρι μια μέρα μέθυσε τόσο πολύ που έπεσε από τις σκάλες.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που μεθύσατε τόσο σε ένα πάρτι και μια μεθυσμένη Άλκη έπεσε από τις σκάλες?...αυτό εννοούμε κι εμείς...


8. SAMUEL MORSE.



Εφηύρε τον πρώτο ηλεκτρικό τηλέγραφο και έφτιαξε τον κώδικα Morse, την γλώσσα που χρησιμοποιούνταν στις τηλεπικοινωνίες για πάνω από 100 χρόνια.
Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?
Ήταν λιγουλάκι παρανοϊκός. Ήταν πεπεισμένος ότι οι μαύροι, οι Εβραίοι, οι καθολικοί και ολόκληρο το Αυστριακό έθνος εργαζόταν για να καταστρέψουν τους λευκούς Αγγλο-Σάξονες προτεστάντες της Αμερικής. Έγραψε αρκετά βιβλία στα οποία περιέγραφε το πως οι μετανάστες και οι "κατώτερες φυλές" καταδυνάστευαν τους λευκούς, το πως οι Εβραίοι και οι καθολικοί συνεργάζονταν για να σκοτώσουν τους προτεστάντες και το πως όλες αυτές οι ομάδες συναντιόταν σε σταθερή βάση στο υπόγειο ενός ορφανοτροφείου στην Ιρλανδία.
Κατά ειρωνικό τρόπο, η διάδοση του τηλέγραφου επέτρεψε στους μετανάστες να κανονίζουν την διαμονή τους στην Αμερική πριν μεταβούν εκεί. Αυτό οδήγησε σε μαζικές μετακινήσεις μεταναστών στις ΗΠΑ, η οποία γέμισε με ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών. Έτσι ο Morse κατέληξε να πεθάνει κλειδωμένος στο σπίτι του, αρνούμενος να βγει έξω από τον φόβο των καθολικο-Αυστριακο-μεταναστο-εβραίων που κατέλαβαν τον κόσμο.


7. YOSHIRO NAKAMATSU.



Στην ηλικία των 81 ετών, o Nakamatsu έχει πάνω από 3.000 πατέντες εφευρέσεων κάτι που του χαρίζει το ρεκόρ για τις περισσότερες πατέντες στην ιστορία. (ο Thomas Edison είχε μόνο λίγο πάνω από 1000). Σίγουρα έχετε δει κάποιες από τις εφευρέσεις του στην καθημερινότητα σας. Εφηύρε το CD, το DVD, το ψηφιακό ρολόι και το ταξίμετρο.
Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?
Ο Nakamatsu καταγράφει και αναλύει σχολαστικά οτιδήποτε τρώει, σε μια προσπάθεια να ζήσει μέχρι την ηλικία των 144. Όχι περισσότερο, όχι λιγότερο. Είναι αποφασισμένος να πεθάνει σε αυτό το συγκεκριμένο νούμερο. Κοιμάται μόνο τέσσερις ώρες την ημέρα, λέγοντας ότι ο ύπνος πάνω από έξι ώρες είναι "πολύ, πολύ κακό". Η δίαιτα του αποτελείται εξολοκλήρου από την "νόστιμη θρεπτική εγκεφαλική τροφή", έναν συνδυασμό από φύκια, τυρί, γιαούρτι, χέλι, αυγά, βοδινό και συκώτι από κοτόπουλο.
Αυτό όμως που είναι ακόμη ποιο ενδιαφέρον είναι η μέθοδος του να εφευρίσκει πράγματα. Κρατάει την αναπνοή του κάτω από το νερό μέχρι σχεδόν να πεθάνει. Ο ίδιος δηλώνει "Η έλλειψη οξυγόνου είναι πολύ σημαντική... Έχω αυτήν την αναλαμπή μόλις 0.5 δευτερόλεπτα πριν τον θάνατο. Παραμένω κάτω από το νερό μέχρι αυτό το ερέθισμα να εμφανιστεί και το καταγράφω με ένα ειδικό αδιάβροχο σημειωματάριο από Plexiglas που έχω εφεύρει".
Τώρα, ο τύπος είτε είναι πραγματικά για δέσιμο είτε είναι ένας ευφυής φαρσέρ.


6. SERGEI BRYUKHONENKO.



O Sergei Bryukhonenko έχει κάνει εκπληκτικά άλματα στην ιατρική επιστήμη όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1920 εφηύρε το Autojector, την πρώτη μηχανή υποστήριξης ζωής στον κόσμο.
Λειτουργούσε ως μηχανική καρδιά και πνεύμονες και αν και ήταν αρκετά πρωτόγονη με τα σημερινά στάνταρτ, έκανε πολύ καλά την δουλειά της. Αυτή ήταν και η βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκαν όλα τα μεταγενέστερα συστήματα υποστήριξης ζωής.
Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?
Προκειμένου να δοκιμάσει την μηχανή αυτή χρειαζόταν πειραματόζωα. Αν και η ιατρική ηθική την εποχή εκείνη περιοριζόταν στην ηθική του γιατρού, δεν είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει ανθρώπους και έτσι χρησιμοποίησε σκυλιά. Πολλά πολλά σκυλιά!. Έπρεπε πρώτα να τα θανατώσει και στην συνέχεια να χρησιμοποιήσει το σύστημα του από αντλίες και δοχεία προκειμένου να τα επαναφέρει.
Καθώς συνέχιζε τα πειράματα του, αυτά γινόταν όλο και ποιο ανατριχιαστικά καθώς αποστράγγιζε το αίμα από το σώμα των δύστυχων τετράποδων και το ξανάβαζε μέσα φέρνοντας το σκυλί πίσω στην ζωή (με σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες βέβαια). Αργότερα ξεκίνησε να δοκιμάζει το αν η μηχανή του θα λειτουργούσε εκτός από ολόκληρα τα ζώα, σε ένα μέρος του ζώου. Μόνο στο κεφάλι ας πούμε. Όπως αποδείχθηκε, είναι δυνατόν να αποκόψετε το κεφάλι ενός σκύλου, να το συνδέσετε σε μερικούς σωλήνες και να το κρατήσετε ζωντανό. Τουλάχιστον για λίγα λεπτά...και σε αφασία... αλλά τέλος πάντων, η γενική αρχή είναι που μετράει.


5. HENRY CAVENDISH.



Εκτός από το ότι ανακάλυψε το υδρογόνο, υπολόγισε επίσης την πυκνότητα του πλανήτη μας με εκπληκτική ακρίβεια χρησιμοποιώντας μόνο δυο μπάλες από μόλυβδο και την ευφυΐα του.
Αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ σημαντικό αλλά ήταν σημαίνων στην επιστήμη της αστροφυσικής επειδή οδήγησε σε πολλές επαναστατικές ανακαλύψεις συμπεριλαμβανομένου του υπολογισμού της βαρυτικής σταθεράς του σύμπαντος. Έκανε επίσης σημαντική δουλειά με τον ηλεκτρισμό, ανακαλύπτοντας την αρχή της ηλεκτρικής τάσης, την φόρμουλα της χωρητικότητας ενός πυκνωτή και την αντίστοιχη μονάδα (που τώρα αποκαλείται Farad), τον νόμο της ηλεκτρικής αντίστασης (Ohm), την μονάδα ηλεκτρικού φορτίου και ένα ακόμη πλήθος νόμων όπως των αμοιβαίων αναλογιών του Richter, τον νόμο μερικών πιέσεων του Dalton και τους νόμους παράλληλων κυκλωμάτων του Wheatstone.
Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?
Σίγουρα παρατηρήσατε ότι όλες οι ανακαλύψεις του έχουν τα ονόματα άλλων ανθρώπων. Ο Henry ήταν μοναχικός τύπος. Σχεδόν ποτέ δεν έφευγε από το σπίτι του, εκτός και αν χρειαζόταν εξοπλισμό ή για να πάει στην Royal Society Club όπου σπανίως μιλούσε με κάποιον εκτός και αν είχαν κάτι πολύ σημαντικό να πουν. Ποτέ δεν είχε προσκεκλημένους στο σπίτι του, στο οποίο διέθετε μια κρυφή σκάλα έτσι ώστε να μετακινείται χωρίς να συναντάει την οικονόμο του, με την οποία επικοινωνούσε μέσω γραμμάτων που άφηνε σε ένα ειδικό τραπεζάκι. Υπάρχει η φήμη για έναν οπαδό της δουλειάς του, που του έστησε ενέδρα έξω από την εξώπορτα του σπιτιού του σε μια προσπάθεια να του πει το πόσο σημαντικός ήταν γι' αυτόν, με αποτέλεσμα ο Cavendish να ξεσπάσει σε κραυγές και να τρέξει στο δάσος και από το οποίο ξεμύτισε δυο ώρες αργότερα.
Όλες οι παραπάνω ανακαλύψεις έχουν το όνομα κάποιου άλλου επειδή ο Cavendish δεν τις δημοσίευσε. Αντίθετα, παρέμειναν στην σοφίτα του για περίπου 100 χρόνια μαζεύοντας σκόνη μέχρις ότου ένας άντρας ονόματι James Clerk Maxwell εμφανίστηκε και τις βρήκε. Μέχρι τότε, κάποιοι άλλοι άρχισαν να κάνουν τις ίδιες ανακαλύψεις από μόνοι τους. Ο Cavendish προηγούνταν σχεδόν έναν αιώνα αλλά δεν έλαβε της αντίστοιχης αναγνώρισης εξαιτίας της κακής του κοινωνικής συμπεριφοράς.


4. DR. JOHN HARVEY KELLOGG.



Πίσω στο 1800, πρωινό σήμαινε ένα-δύο πράγματα. Αν ήσουνα πλούσιος, σήμαινε αυγά. Αν όχι, ήταν χυλός. Ο John Kellogg και ο αδερφός του Will το άλλαξαν αυτό. Ανακάλυψαν τα γνωστά σε όλους Corn Flakes, ένα φτηνό και νόστιμο πρωινό που άνοιξε τον δρόμο για μια καινούργια εποχή στον χώρο της διατροφής.
Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?
Αυτό που σχεδόν κανείς δεν δίνει σημασία είναι το γιατί έφτιαξε τα Corn Flakes.
Ο Dr. Kellogg ήταν ένθερμος υποστηρικτής της σωστής διατροφής και πίστευε ότι μια απλή δίαιτα, χαμηλή σε ζάχαρη και ενέργεια, θα ασκούσε προληπτική δράση κατά του αυνανισμού των παιδιών. Ναι, καλά διαβάσατε. Ο Kellogg πίστευε ότι ο αυνανισμός ήταν αυτός που κατέτρωγε την κοινωνία και κατέστρεφε όλα τα καλά του κόσμου αυτού. Εσείς τώρα μπορεί να γελάτε αλλά στην εποχή του είχε αποδειχθεί ότι προκαλούσε σοβαρά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των: αϋπνία (insomnia), αδυναμία, εκτεταμένη τριχόπτωση, απώλεια βάρους, αύξηση βάρους, τύφλωση, ναυτία, παράνοια, αρθρίτιδα, καρκίνο, ομοφυλοφιλία και... κομμουνισμό !!!.
Ήταν ιδρυτής αρκετών σωματίων και κινήσεων όπως του ιδρύματος βελτίωσης της φυλής (Race Betterment Foundation), μέρος της μετέπειτα ευγονικής κίνησης. Ήταν επίσης θερμός υπέρμαχος της περιτομής. Και δεν εννοούμε την περιτομή αμέσως μετά την γέννηση. θα θέλατε. Πίστευε ότι θα έπρεπε να γίνεται ως τιμωρία όταν ο πιτσιρίκος γινόταν τσακωτός με τον άλλο πιτσιρίκο στο χέρι. Καταλαβαίνετε πιστεύω τι εννοώ.
"(Η διαδικασία) θα πρέπει να διεξάγεται από χειρούργο χωρίς εφαρμογή αναισθητικού, καθώς ο σύντομος πόνος που συνοδεύει την επέμβαση θα έχει ψυχωφελής συνέπειες στο μυαλό, ιδιαίτερα αν συνδεθεί με την ιδέα της τιμωρίας. Στις γυναίκες, ο συντάκτης έχει βρει ότι η εφαρμογή καθαρού φαινικού οξέως (phenol) στην κλειτορίδα είναι ένα εξαιρετικό μέσο κατευνασμού της αντικανονικής διέγερσης."
Υποστήριζε ότι η περιτομή θα είχε 100% αποτελεσματικότητα επειδή "ακολούθως της επούλωσης των πληγών, το δέρμα θα κάλυπτε το όργανο σφιχτά, το οποίο θα εμπόδιζε τον αυνανισμό ή θα τον εξάλειφε παντελώς".
Απλά και μόνο για την ιστορία, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Παράλληλα με την περιοριστική δίαιτα, την περιτομή και την θεραπεία με το οξύ, υποστήριζε και το δέσιμο των χεριών του εκάστοτε τσακωτού ατόμου, του οποίου τα γεννητικά όργανα τοποθετούνταν σε ειδικές συσκευές που θα έκαμναν την στύση αφόρητα επώδυνη. Επίσης, συμπληρωματικά θα μπορούσε να έχει όφελος η θεραπεία με ηλεκτροσόκ και η πλήρης συρραφή του δέρματος γύρω από την άκρη του πέους. Μια φορά μάλιστα έκανε κλειτοριδεκτομή σε ένα εννιάχρονο κορίτσι.


3. NIKOLAI TESLA.



Αν θελήσουμε να αναφέρουμε τα όσα έχει εφεύρει ο Tesla, θα πρέπει να φτιάξουμε ένα καινούργιο blog αφιερωμένο μόνο σε αυτά. Αν απλά γράψετε το πλήρες ονοματεπώνυμο του στην Google, θα σας δώσει 2.140.000 αποτελέσματα!!.
Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?
O Tesla έπασχε από ψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD). Και αυτό δεν σημαίνει απλά ότι έπλενε τα χέρια του ποιο συχνά από το κανονικό. Είχε μια εμμονή με τον αριθμό 3 σε σχεδόν τρομακτικό βαθμό. Πριν μπει σε ένα κτίριο, έπρεπε πρώτα να κάνει τον κύκλο του τετραγώνου 3 φορές κατά την φορά των δεικτών του ρολογιού, έμενε σε δωμάτιο ξενοδοχείου μόνο όταν ο αριθμός του μπορούσε να διαιρεθεί ακριβώς με το 3 και χρησιμοποιούσε πάντα 9 πετσέτες τις οποίες διατηρούσε σε τρία ράφια σε στοίβες των τριών.
Επίσης πριν γευματίσει συνήθως υπολόγιζε την ποσότητα της τροφής πριν την καταναλώσει. Λάτρευε τα περιστέρια στο βαθμό που έκαμνε εισαγωγή ειδικών σπόρων για να τα ταΐζει στο πάρκο και μερικές φορές τα έπιανε και τα έπαιρνε στο διαμέρισμα του.
Μισούσε τα κοσμήματα (ιδιαίτερα τα μαργαριτάρια και τα σκουλαρίκια), αρνούνταν να αγγίξει οτιδήποτε που ήταν σκονισμένο και τρομοκρατούνταν από οτιδήποτε κυκλικό και/ή μεταλλικό.


2. ANDREW JACKSON.



Εδώ έχουμε μια προσωπικότητα που αντίθετα με τους προηγούμενος δεν ήταν επιστήμονας ή εφευρέτης αλλά πολιτικός.
Ο Jackson κέρδισε μια σημαντική μάχη στην Νέα Ορλεάνη, στον πόλεμο του 1812 (αυτόν κατά τον οποίο ο Καναδάς έκαψε τον Λευκό οίκο), εξασφαλίζοντας παράλληλα τον σεβασμό των αντιπάλων του. Εκλέχτηκε 7ος πρόεδρος των Η.Π.Α, βοηθώντας έτσι στην μορφοποίηση του Αμερικανικού πολιτικού συστήματος και κερδίζοντας μια θέση στο χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων.
Κατά την διάρκεια της θητείας του μείωσε το εθνικό χρέος, προκάλεσε αρκετές δομικές αλλαγές στο γραφειοκρατικό και πολιτικό σύστημα και έσπρωξε τις ΗΠΑ στον επεκτατισμό, επιτρέποντας στις ΗΠΑ να αποκτήσουν τα σύνορα που έχουν και σήμερα. Επίσης βοήθησε στο να πεταχτούν οι Ινδιάνοι από τα πατρώα εδάφη τους...
Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?
Ο Jackson ήταν αυτό που σήμερα οι Αμερικανοί αποκαλούν "Badass MotherF***er". Πήρε την προσωνυμία "γέρικη καρυδιά" κατά την διάρκεια των πολεμικών του ημερών επειδή ήταν σχεδόν τελείως ακατάλυτος αλλά και επειδή ξυλοφόρτωνε κυριολεκτικά διάφορα άτομα με ένα ξύλο από άσπρη καρυδιά Αμερικής. Κέρδισε στην μάχη της Νέας Ορλεάνης λόγω του ότι ήταν σκληρό καρύδι αλλά και επειδή προσέλαβε έναν μεγάλο αριθμό από πειρατές για να τον βοηθήσουν.
Ήταν επίσης γνωστός ότι πήρε μέρος σε αρκετές μονομαχίες. Εδώ πρέπει να καταλάβετε ότι οι μονομαχίες της εποχής εκείνης γινόταν με μουσκέτα, το ποιο ανακριβές όπλο στην ιστορία. Αυτό σήμαινε ότι μια μονομαχία γινόταν πυροβολώντας ο ένας τον άλλο μέχρι ο ένας από τους δυο να ήταν πολύ φοβισμένος και/ή ματωμένος ώστε να παραδοθεί. Κατά την διάρκεια των μονομαχιών που πήρε μέρος, ο Jackson υπέμενε τόσα πολλά τραύματα από σφαίρες που - σύμφωνα με τον βιογράφο Chris Wallace - "κροτάλιζε σαν ένα σακί μπίλιες" όταν περπατούσε και έβηχε κάνοντας αιμόπτυση σε σταθερή βάση.
Μόνο μια φορά έφτασε στο σημείο να σκοτώσει κάποιον σε μονομαχία. Ο άτυχος ήταν ο Charles Dickinson που πείσθηκε από τους πολιτικούς αντιπάλους του Jackson να κάνει πλάκα στην σύζυγο του, την οποία ο Jackson παντρεύτηκε πριν αυτή χωρίσει τον πρώτο της σύζυγο. Ο Jackson τον κάλεσε σε μονομαχία και μολονότι ο Dickinson ήταν βραβευμένος οπλίτης με μουσκέτο, τον άφησε να βαρέσει πρώτος. Ο Dickinson τον πέτυχε ακριβώς στο στήθος μόλις μια ίντσα μακριά από την καρδιά. Αντί λοιπόν ο Jackson να παραδοθεί και να καλέσει γιατρό, ορθώθηκε και πυροβόλησε πετυχαίνοντας τον ακριβώς στο κεφάλι και σκοτώνοντας τον ακαριαία.


1. ΠΥΘΑΓΌΡΑΣ.





Τώρα τι να πει κανείς για τον Πυθαγόρα. Ότι είναι ένας από τους ιδρυτές της επιστήμης των μαθηματικών? Για την δουλειά του επάνω στον ήχο και την αρμονία? Για την χρυσή τομή και το πυθαγόρειο θεώρημα? Ας αφήσουμε καλύτερα τα επιτεύγματα του για αυτούς που είναι ειδικοί και ας περιοριστούμε στα ποιο "πιπεράτα" του μεγάλου αυτού Έλληνα.
Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?
Είχε ιδρύσει μια λατρεία και μάλιστα μια αρκετά περίεργη θα λέγαμε. Όχι βέβαια απ' αυτές τις "ο Ιησούς ζει σε ένα διαστημόπλοιο κάτω από την Ανταρκτική" αλλά μια λατρεία των αριθμών με όλους αυτούς του περίεργους κανόνες που συνήθως συνοδεύουν τις λατρείες. Να κάνεις σεξ μόνο το καλοκαίρι, να πίνεις μόνο νερό, να τρως μόνο ωμές τροφές, να μην φοράς μάλλινα ρούχα κ.λ.π. Α... και ποτέ (και κρατήστε το αυτό) να μην τρως κουκιά...
Αλλά ήταν παθιασμένος με τους αριθμούς και την γεωμετρία. Κάθε αριθμός είναι ένα σχήμα και κάθε σχήμα αναπαριστούσε έναν αριθμό. Και κάθε αριθμός-σχήμα έχει έναν σκοπό, ένα θεϊκό νόημα και μια θέση στην τάξη των πάντων. Και ο Πυθαγόρας τους λάτρευε όλους.
Η μαθηματική του θεώρηση επέτρεπε στους αριθμούς να εκφράζονται μόνο ως αναλογίες ακέραιων αριθμών (π.χ 2/3 αντί για 0.666). Τα δεκαδικά δεν υπήρχαν. Έτσι όταν ένας άτυχος που τον έλεγαν Ίππασο τόλμησε να πει ότι αυτό δεν λειτουργεί σωστά, ο Πυθαγόρας έκανε ότι θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος που κάποιος άλλος απειλούσε τα πιστεύω του. Μάζεψε την μυστική αδελφότητα, τον απήγαγαν, τον έδεσαν, τον πήγαν στο μέσο μιας λίμνης, έβαλαν φωτιά στην βάρκα και εξαφανίστηκαν μέσα στην νύχτα.
Ο Πυθαγόρας πέθανε με έναν τραγικό τρόπο. Ένα εξαγριωμένο πλήθος έβαλε φωτιά στο σπίτι του και αυτός προσπάθησε να διαφύγει από τους διώκτες του τρέχοντας. Θεωρείται ότι συνέχισε έως ότου βρέθηκε σε ένα χωράφι με κουκιά. Ανάμεσα στα κουκιά και στο εξαγριωμένο πλήθος, προτίμησε το πλήθος και έτσι στράφηκε προς αυτό, κάτι που τον οδήγησε στον θάνατο.








kalyterotera.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναγνώστες