Στη Λαιμητόμο της ενημέρωσης! Επικοινωνήστε μαζί μας στο laimhtomos@gmail.com!!!

LIVE SCORE


powered by Agones.gr - Stoixima
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Σελίδες

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

«μπιφτέκι του σωλήνα»Ερχεται τον Οκτώβρη...!!!







Θα έχει παραχθεί αποκλειστικά στο εργαστήριο


Σε λίγο καιρό δεν είναι διόλου απίθανο το μπιφτέκι που βρίσκεται σε burger και τρώμε από αλυσίδες φαστ φουντ και άλλα εστιατόρια, να μην προέρχεται από το κρέας κανονικού ζώου αλλά να είναι κατασκευασμένο σε εργαστήριο!

Ο δημιουργός του «μπιφτεκιού του σωλήνα», ο Mark Post, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, ανακοίνωσε πως θα αποκαλύψει τον προσεχή Οκτώβρη, το πρώτο μπιφτέκι που θα έχει παραχθεί σε εργαστήριο. Όπως σημείωσε μάλιστα, ελπίζει ότι ο σεφ Heston Blumenthal θα γίνει και ο πρώτος μάγειρας που θα φτιάξει πιάτο με το δημιούργημά του.

Αν και το κόστος για την παρασκευή του πρώτου μπιφτεκιού αγγίζει τις 220.000 λίρες αγγλίας, ο καθηγητής Post ελπίζει ότι η τιμολόγηση θα μπορέσει να πλησιάσει αυτή του πραγματικού κρέατος και όλοι θα είναι πρόθυμοι να το δοκιμάσουν. Φυσικά, πολλοί εκφράζουν τις αμφιβολίες τους, κατά πόσον το κοινό θα είναι πρόθυμο να καταναλώσει το τεχνητό αυτό μπιφτέκι.

Για τη δημιουργία του αυτή, ο Mark Post εργάζεται 6 χρόνια πάνω στη δημιουργία οποιουδήποτε είδους κυττάρων από βλαστοκύτταρα. Η τεχνική που χρησιμοποιεί κατά την παρασκευή του τεχνητού αυτού μπιφτεκιού, ακολουθεί 4 στάδια. Κατά την πρώτη φάση, βλαστοκύτταρα λαμβάνονται από μύες αγελάδας. Στη συνέχεια, αυτά τοποθετούνται σε θρεπτικό υλικό, μέσα στο οποίο πολλαπλασιάζονται μέχρι να δημιουργήσουν έναν ιστό που θυμίζει το ασπράδι αυγού που δεν έχει μαγειρευτεί αρκετά.

Ο ιστός αυτός μεταφέρεται στο εργαστήριο όπου με διάφορες διαδικασίες μετατρέπεται σε ένα είδος κρέατος. Το υλικό που δημιουργείται συνενώνεται με ζωικό λίπος και πλάθετε σε μπιφτέκι.

Προς το παρόν, το μπιφτέκι που παράγεται, έχει χρώμα που κυμαίνεται μεταξύ του ροζ και του κίτρινου ενώ σε μέγεθος φτάνει τα3x1,5x0,5 εκατοστά. Ωστόσο, ο καθηγητής αισιοδοξεί ότι μέχρι το φθινόπωρο, θα έχει φτάσει στο επιθυμητό χρώμα και όγκο.
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

Αναγνώστες