Πολύ κοντά στην πραγματοποίηση ενός ονείρου πολλών φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας,...
οδηγεί το «πράσινο φως» που δόθηκε για την κατασκευή πίστας Φόρμουλα 1 στη Δραπετσώνα.
Αν και έχει ξανακουστεί η δημιουργία πίστας στην Ελλάδα και κάθε φορά έμενε μόνο στα λόγια και στις μακέτες, μέχρι στιγμής, η υπόθεση της Φόρμουλα 1 στη Δραπετσώνα δεν πρόκειται να καταλήξει στα «πιτς». Αυτό δείχνει και η στήριξη της κυβέρνησης και δη του υπουργείου Πολιτισμού, σύμφωνα με το real.gr
Τα οφέλη από μια τέτοια κίνηση θα είναι πολλά. Αφενός θα προσελκύσει μεγάλα κεφάλαια και επενδυτές και αφετέρου θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας υποστήριξε εξαρχής την ιδέα κατασκευής πίστας Φόρμουλα 1 στα όρια του δήμου, επισημαίνοντας τις τεράστιες προοπτικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.
Τεχνογνωσία από την Κωνσταντινούπολη
Την ίδια στιγμή που ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, εξέφραζε την αρωγή του στις προσπάθειες του δημάρχου, ο κος Τζανής είχε αλλεπάλληλες επαφές και συναντήσεις εργασίας με τον ιθύνοντα νου της πίστας στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Mumtaz Tahincioglou, ο οποίος βρέθηκε αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, είναι ιδιοκτήτης της Taichi Holdings Group που έχει στην ιδιοκτησία της την Istanbul Park F1, ενώ είναι παράλληλα πρόεδρος της TOSFED (Turkish Motorsports Federation), μέλος της FIA (Federation Internationale de l’Automobile) και πρώην πρόεδρος της Galatasaray.
Ο κος Tahincioglou χαρακτήρισε εφαρμόσιμη και ρεαλιστική την κατασκευή της πίστας στη Δραπετσώνα, ενώ μελετώντας τον σχεδιασμό της τόνισε ότι «θα είναι μια πίστα κάτι ανάμεσα σε εκείνη του Μονακό και σε εκείνη της Βαλένθια». Η γειτνίαση της πίστας με το λιμάνι του Πειραιά, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου, η εύκολη πρόσβαση τόσο από την ξηρά όσο και από τη θάλασσα και η κατασκευή θέσεων για τους θεατές ακόμα και σε πλωτές εξέδρες, κάνουν το όλο εγχείρημα άκρως ελκυστικό και αποδοτικό.
Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης
Επισημαίνεται ότι το σχέδιο ανάπλασης της παραλιακής ζώνης που επεξεργάζεται ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας προβλέπει τη κατασκευή μαρίνας και τη δημιουργία σημαντικών υποδομών όπως ξενοδοχεία, εκθεσιακούς χώρους, εμπορικά κέντρα κλπ, ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στο πράσινο και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους επιχειρηματικοί κύκλοι από το Κατάρ, ενώ και ο ίδιος ο Mumtaz Tahincioglou, ο οποίος ηγείται ενός ομίλου εταιρειών στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, των επενδύσεων και του real estate development, δήλωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από Τούρκους επιχειρηματίες, αρκεί βέβαια το ελληνικό κράτος να στηρίξει με πρωτοβουλίες και λύσεις στα ζητήματα της γραφειοκρατίας το όλο εγχείρημα